Medlemmar: 6338 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Laurent Koscielny kan vara tillbaka i backlinjen när Arsenal möter Middlesbrough på annandag påsk.

Koscielny och Cech nära comeback

fre 14 apr 2017 kl 11:40

Arsene Wenger gav på långfredagen senaste nytt om skadeläget i Arsenaltruppen. Koscielny och Cech är på väg tillbaka.

Petr Cech skadade sig och byttes ut i förlustmatchen mot West Bromwich för en knapp månad sedan. Nu kan han vara aktuell för spel igen då Arsenal möter Middlesbrough Riverside Stadium på måndag. Även Laurent Koscielny, som klev av i halvtid i matchen mot Manchester City med en hälskada, har 80 procents chans att spela enligt Wenger.
- Det finns en chans att Cech spelar och Koscielny är tillbaka i träning idag (fredag). Om han klarar av testerna är han med i truppen på måndag, säger Arsenalmanagern och tillade att David Ospina och Lucas Perez fortfarande saknas i truppen.

Wenger pratar också om Alexis roll i laget. Tidigare under säsongen spelade chilenaren med stor framgång som toppforward, men Wenger säger att Alexis trivs bäst på kanten.
- Han har rätt fokus för att göra många mål och han är en spelare som gillar att ha bollen mycket. Han föredrar att spela på kanten, för där får han fler möjligheter att ha bollen. Det gäller att han hittar balansen mellan att göra mål och att svara för framspelningar.

Under torsdagen kom uppgifter om att Arsenal ska erbjuda Alexis ett monsterkontrakt, värt runt £300 000 i veckan. Wenger är som vanligt tyst om eventuella förhandlingar.
- Jag kan inte bekräfta att vi har erbjudit det. Vi gör som vi alltid gör, det vill säga att titta på ekonomin och därefter betalar vi hela truppen.