Medlemmar: 7604 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Dålig form och hånad av fansen. Bellerin senaste tid i Arsenal har inte varit kul.

"Bellerin behöver vila i sommar"

mån 17 apr 2017 kl 10:28

Arsene Wenger säger att Hector Bellerin behöver vila i sommar. Han vill att högerbacken avstår U21-EM. Men han räknar inte med att det blir så.

Hector Bellerin hade en jobbig måndag i södra London. Arsenal föll med 0-3 mot Crystal Palace och när högerbacken skulle ta ett inkast vid Arsenalfansen sjöng de "you´re not fit to wear the shirt".
- Vi har haft dåliga perioder andra säsonger, men ingen så dålig som denna. Man måste lära sig hantera när folk säger dåliga saker om dig. Och du behöver lära dig hantera situationer som inte hänt innan, säger han till Arsenal.com.
- Det kommer att göra mig starkare, det är så jag ser det. Vissa kan bli förkrossade eller kollapsa, men jag tycker jag och alla andra i klubben behöver se positivt på det. Vi behöver göra vårt jobb på planen. Vi vet att fansen är arga, vi vet att folk vill ha resultat för vi är Arsenal och det är vad som förväntas.
- Det är viktigt att alla i klubben är tillsammans, spelarna, fansen och alla på utsidan. Om vi inte är det, så kommer folk att försöka splittra oss och det vad som kommer göra att det brakar.

Arsene Wenger säger att kritiken mot Bellerin är orättvis.
På presskonferensen inför kvällens möte med Middlesbrough sade fransmannen:
- Jag tycker att det är orättvist. Han är en kille som genuint är Arsenal och som vill göra bra ifrån sig. Jag håller med om att det inte var den Hector Bellerin som vi såg i början av säsongen senaste tiden. Han har inte kommit tillbaka till den nivån efter sin skada. Sen får du dåliga vanor och glömmer bort att ditt första jobb på planen är att försvara och vinna dueller för du skyddar dig själv lite för mycket. Nu känner jag att han fokuserar igen på det som är viktigt, att försvara bra. Sen kan han ge oss det där extra, att gå framåt, vilket också är viktigt.
- Fasen vill vara bakom laget och sättet vi svarar upp med på planen kommer avgöra attityden hos fansen. De älskar klubben. Det är en bra period att komma samman och inte delas upp. Historiskt sett har Arsenal handlat om det. En av våra värderingar är "together".

Wenger tycker också, enligt Sky, att Bellerin ska försöka att vila i sommar. Det är U21-EM i Polen.
Och högst trolig kommer högerbacken att välja att vara med där.
- Det är inte idealt efter en lång säsong. Han borde vila och förbereda sig för nästa säsong. De spanska spelarna älskar att spela för sitt land och jag tror att han kommer åka och spela för han älskar att spela för Spanien.