Medlemmar: 8917 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mesut Özil firar segermålet mot Middlesbrough.

Mål av Alexis och Özil gav bortaseger

mån 17 apr 2017 kl 23:06

Alexis skruvade in en frispark i första halvlek och Mesut Özil stänkte in 2-1, när Arsenal höll ut och vann borta mot bottenlaget Middlesbrough.

En vecka efter debaclet mot Crystal Palace var Arsenal tillbaka på planen igen när man ställdes mot Middlesbrough på måndagskvällen. Boro, som haft en minst lika tung vår som Arsenal, hade inför matchen sex poäng upp till säker mark i tabellen. Arsene Wenger valde att ställa upp med en trebackslinje för att få ordning på röran i försvaret och startade även men både Alexis och Giroud framåt.

Första halvlek blev en seg historia där inte något av lagen lyckades skapa särskilt många målchanser. Arsenal började väldigt tveksamt men växte in i halvleken och var bättre mot slutet då man också fick in ledningsmålet. Xhaka blev nedriven en bit utanför straffområdet och Alexis förvaltade frisparken på bästa sätt genom att slå den över muren medan Brad Guzan i Boro-målet stod som paralyserad.

Den andra halvleken började tungt för Arsenal. Middlesbrough kvitterade redan efter några minuter efter att Steward Downing hittat fram till Negredo som funnit en yta mellan Arsenals mittbackar och stött in bollen från nära håll. Hemmalaget fortsatte efter det att skapa farliga chanser där Cech gjorde viktiga räddningar för att hålla kvar Arsenal i matchen. Gunners kunde dock vända på matchbilden och trycka ner sin motståndare långt ner i banan. 2-1-målet kom med cirka tjugo minuter kvar av matchen när Alexis lyfte in en boll i straffområdet där Ramsey bröstade ner den till Özil som drog till direkt otagbart för Guzan.

Middlesbrough tryckte på för en kvittering i slutet men kom inte närmre än ett slumpläge inne i straffområdet efter en frispark. Om det var trebackslinjen eller inte låter jag vara osagt men försvarsspelet satt i alla fall bättre än mot Crystal Palace och även fast anfallsspelet inte var på topp innebär segern välbehövligt självförtroende inför slutspurten. Härnäst väntar FA-cupsemifinal på Wembley mot Manchester City på söndag.