Medlemmar: 7266 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Oxlade-Chamberlain och hans lagkamrater tog sig samman och fick med sig tre poäng hem till London.

"Vi måste fortsätta kämpa för fansen"

tis 18 apr 2017 kl 00:08

Alex Oxlade-Chamberlain är nöjd med tre poäng efter segern mot Middlesbrough. Han lyfter också fram supportrarnas betydelse i en känslosam intervju med Sky Sports.

Det är en självkritisk Alex Oxlade-Chamberlain som intervjuas av Sky Sport efter Arsenals seger mot Middlesbrough. Han säger att laget behövde ta sig samman inför matchen.
- Vi behövde höja oss idag. Det vi har presterat i de senaste matcherna har inte varit tillräckligt bra, och det måste vi ta ansvar för. Det har vi gjort inom gruppen den här veckan. Det spelade ingen roll hur vi vann idag, utan det handlade om att gå tillbaka till grunderna, säger mittfältaren.

Oxen menar att inställningen hos Arsenalspelarna har varit för dålig den senaste tiden.
- Det handlade om att visa rätt inställning för den här klubben. Det är en enorm ära att spela för Arsenal Football Club och då måste man ge hundra procent vecka in och vecka ut. Det har kanske inte riktigt varit så de senaste veckorna. Det var det första vi var tvungna att fixa ikväll, och vi gjorde det och fick tre väldigt viktiga poäng.

Arsenal ställde upp med ett nytt spelsystem och enligt engelsmannen fungerade nyheten bra, framförallt i inledningen av matchen.
- Det var nytt för oss och vi har jobbat på det den här veckan. Det är en förändring för många av oss, men vi har anpassat oss väl. Särskilt i första halvlek. I andra halvlek kom Middlesbrough ut och gjorde det svårare för oss. När de började spela långbollar fick vi försvara oss, och killarna gjorde en mycket bra försvarsinsats och visade grym inställning. Det var ett nytt system, men vi har de tre poängen och det är det som spelar någon roll.

Oxlade-Chamberlain avslutar intervjun med att hylla de tillresta Arsenalfansen.
- Vi har inte gjort det bra de sista veckorna, men att se våra fans åka hit upp på en måndagkväll betyder allt för oss. Vi vill att de står bakom oss så det var inte mer än rätt att vi ordnade tre poäng och vi vill tacka dem. Att se fansen komma tillbaka efter de besvikelser som har varit betyder allt så vi måste fortsätta kämpa för dem, avslutar en uppenbart känslosam 23-åring.