Medlemmar: 7576 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Blir Wilshere kvar i Arsenal trots skadan, eller kommer han att säljas i sommar?

"Skadan påverkar inte Wilsheres Arsenalframtid"

tor 20 apr 2017 kl 12:58

Jack Wilsheres skada kommer att hålla honom borta till juli. Men nu säger Arsene Wenger att benbrottet inte kommer att avgöra hans Arsenalframtid.

Arsene Wenger höll idag presskonferens inför söndagens FA-cupsemifinal på Wembley mot Manchester City.
Där fick så klart fransmannen frågor om Jack Wilsheres senaste skada.
Ett benbrott som kommer göra att mittfältaren, som varit utlånad till Bournemouth under säsongen, blir borta till och med juli.
- Hans låneperiod tar slut efter säsongen. Jag blev ledsen när han blev skadad igen. Jack är en mycket bra fotbollsspelare med en bra fotbollshjärna. Hans karriär har stoppats av många skador. Spelet är av en sådan intensitet att det tar ett tag att få självförtroendet tillbaka. En bra karriär stannar inte och sedan fortsätter - du måste spela hela tiden. Cristiano Ronaldo, som spelar 50 matcher om året, har tur, säger Wenger.

Wilsheres drabbades av frakturen, som är av det enklare slaget, när Bournemouth mötte Spurs.
- Jag har inte snackat med Jack senaste tiden. De tror att det är en lättare fraktur, som inte kräver operation. Han kommer att vara tillbaka i normal träning i juli. Han kommer köra sin rehab här, säger Wenger.

25-åringens kontrakt med Arsenal går ut sommaren 2018.
Skadan gör så klart att frågetecknen hopar sig om Wilshere verkligen kan komma tillbaka till klubben eller om hans tid är slut i sommar.
- Skadan har inget med förlängningen av Jacks kontrakt att göra, säger Wenger.
- Vi har inte startat förhandlingen än med Jack. I alla de här fallen med spelare som har ett år kvar så kommer vi diskutera i sommar, säger Arsenalmanagern.