Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alexis fixade glädje åt alla Arsenalfans när han sköt oss till cupfinal igår.

Krönika: Tack för återfunnen glädje, Arsenal

mån 24 apr 2017 kl 12:20

Lördagen den 27 maj spelar vi FA-cupfinal mot Chelsea. Sug på den lite. Final, på Wembley, mot Chelsea. Det ska bli förbannat, jävla roligt!

Den här säsongen har inte bjudit på mycket att glädjas åt. Ett standardmässigt uttåg i Champions League, usel kräftgång i ligan och en Wenger-situation som verkligen eskalerat vilket delat upp fansen till den grad att handgemäng artat sig på vissa håll. Kort och gott en riktig skitsäsong som bara kan kategoriseras som kaosartad.

Nu vore det väldigt enkelt att hävda att den stundande FA-cupfinalen är en chans till upprättelse, plåster på såren, ge oss tillbaka hedern och så vidare. Jag tänker inte gå i den fällan. Arsenal har tagit ett steg bakåt denna säsong alldeles oavsett. Min uppfattning om att ett managerbyte är nödvändigt kvarstår oavsett finalens utgång. Men allt det där är både uttjatat och oväsentligt just nu i mina ögon. Låt oss bara lägga allt det där åt sidan för en stund och konstatera att vi kommer avsluta säsongen med en cupfinal på Wembley, oavsett vad!

Uppbyggnad, förväntan, nervositet; alla tre är garanterade ingredienser vi kommer känna i slutet av maj. Det underbara med fotbollen. Att tänka långsiktigt och se till helheten är vitalt för en fotbollsklubb. Men i mörka stunder är det också viktigt att som supporter att stanna upp, leva i nuet och njuta av de halmstrån som tilldelas en. Gårdagens seger mot Manchester City återgav mig en glädje som jag knappt känt under hela säsongen. Vi slog ut en stark motståndare, med en stark tränare på ett fullsatt Wembley och belönas med en finalplats. Det kändes och känns fortfarande idag förbannat roligt! Det förlåter inte lagets ligaplacering eller Wenger och ledningens status men just nu bryr jag mig inte. Jag unnar Wenger en finalplats, jag unnar spelarna en finalplats och jag unnar verkligen oss fans denna avslutning.

Matchen i sig kommer jag inte gå på så mycket. Tycker City dominerade stora delar av matchen, fick ett mål felaktigt bortdömt och hade två i ramen. Men vi visade karaktär, stod emot och hämtade upp ett underläge till vinst. Nya formationen med trebackslinje är spännande. Kanske inte helt fläckfri i alla lägen, men det känns nytt och fräscht. Kul att kvitteringsmålet kom via ett samarbete mellan våra wingsbacks. Förresten, hur bra var Oxlade-Chamberlain igår?!

Vi huserar just nu på en sjunde plats i ligan. Tabellen är så pass amputerat, haltande att det nästan är lönlöst att försöka spå poäng hit och dit för att avgöra hur det hela kommer sluta. Vi får vänta och se helt enkelt. Det mest uppenbara säger att vi slutar femma eller sexa, kanske kan vi göra en mirakulös slutspurt och tränga oss in på en fjärdeplats but I wouldn’t bet on it. Jag vet inte om det slutar med CL-spel eller vad som ens vore bäst för Arsenal i detta läge. Jag orkar heller inte fundera på det så mycket, nu gäller det bara att avsluta ligasäsongen så bra som möjligt så får vi se var det räcker till.

Den 27 maj ska vi spela FA-cupfinal på Wembley mot Chelsea. Det vet vi med säkerhet. Och det ska bli förbannat, jävla roligt!