Medlemmar: 8917 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

En syn vi gärna ser på söndag eftermiddag.

Wenger om maktskifte och trebackslinje

lör 29 apr 2017 kl 14:24

Arsene Wenger säger att han funderat på att spela trebackslinje 1,5 månad före han gjorde det. Och om att Tottenham kommer före i ligan är ett maktskifte kommenterar han: "Ett år har inte samma tyngd som 18 år".

Det var i mötet med Middlesbrough som Wenger gick över och spelade med trebackslinje. Sedan dess har Arsenal behållit spelsystemet.
Det har gett tre raka segrar.
Och avancemang till FA-cupfinalen.
- Helt ärligt så ville jag göra det för 1,5 månader sedan, men jag tänkte nej. Kanske att förstöra sättet vi spelat innan, för vi var ju 20 matcher obesegrade. När självförtroendet blir sårbart behöver man ibland fokusera på något annat som är viktigt.
- För tillfället set det ut som att de tar fram det bästa i spelarna. Det är inte ett nytt system för jag spelade de för 20, 30 år sedan. Men det är ett system som ibland uppmuntrar när det defensiva självförtroendet inte är på topp, säger han till Sky.

Derbyt på söndag eftermiddag mot Tottenham är det sista på White Hart Lane.
Spurs kan vid seger se till att Gunners inte kan passera i ligan.
Det skulle i så fall bli första gången på 21 år som det händer.
Och även om Arsenal skulle vinna så är avståndet att ta in lite för långt. En rödvit seger skulle innebära att vi måste ta in elva poäng på fem matcher.
På presskonferensen fick så klart Wenger frågor om det blivit ett maktskifte i norra London.
- Låt oss vara ärliga. Jag har svarat på den frågan i 18 raka år och inget har förändrats nu.

Wenger sade att Spurs behöver göra mer än att komma före en säsong för att det ska kallas maktskifte.
- Ja, det tycker jag. Man kan inte säga att tyngden av att komma före ett år har samma tyngd som 20.

Fransmannen gör sitt 50:e derby. Han har dessutom vunnit ligan på White Hart Lane. Om att det är sista derbyt på arenan säger han:
- Jag är inte position idag att bli för sentimental över det. Det finns några speciella matcher bland de där 50 derbyna. Men jag är inte riktigt på humör för att reflektera över det. Jag kanske skriver en bok en dag om alla derbyn.