Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nio ligaförluster har det blivit under säsongen. Indra Kullenberg tycker att det är dags för Arsene Wenger att lämna jobbet som Arsenaltränare.

Krönika: Wenger måste gå, så är det

mån 1 maj 2017 kl 21:27

Spelarna svek igen - men ansvaret är Arsene Wengers. Indra Kullenberg tycker till om söndagens derbyförlust och säsongen när vi till slut hamnade efter Spurs ...

Så har de hänt, det som borde ha inträffat för flera säsonger sen – Tottenham kommer sluta högra upp i tabellen än Arsenal. Det är inte okej. Den mer sansade sidan av mig vet att alla rekord är till för att brytas, all sån här statistik väntar bara på att bli ersatt med någon ny statistik. Det är på sitt sätt en helt otrolig bedrift att sluta före Spurs så många gånger i rad, speciellt med tanke på att de har slutat före alla andra lag i ligan under samma period. Det som nu utmålas som en sån enorm bedrift av Spurs är endast en enorm bedrift för att Arsenals bedrift att sluta föra sina rivaler 21 år i rad är helt makalös.

Att det tog Spurs så här många år att lyckas med det här är egentligen bara rent av dåligt från deras sida. Vad är det som egentligen hyllas nu? ”Grattis Spurs, ni har äntligen lyckas med bedriften att suga mindre än Arsenal!” För det ska vi vara väldigt tydliga med, det här är den värsta ligasäsongen vi har haft under alla dessa år, det är först då Spurs lyckas sluta före oss – vem säger det mest om, dom eller oss?
Ja, jag är bitter.

Jag undrar om jag inte är så irriterad över det här för det var det sista jag hade kvar att hålla fast vid. Genom år av nedgång, år av en dåligt skött klubb, både på och utanför plan, säsong efter säsong utan utveckling, där vi antingen gått bakåt eller stått still, så har vårt enda glädjeämne, det enda vi inte har misslyckats med helt, varit att vi slutat före Tottenham i ligan. Nu har vi inte ens det. Verkligheten har äntligen kommit ikapp oss. Ja, äntligen, för hur jobbigt det än må vara nu så är det här ytterligare ett steg närmare den nödvändiga förändringen.

Innan vi går in på den absolut viktigaste förändringen som behövs genomföras i klubben så vill jag ge en känga åt våra spelare. Det sättet de vek ner sig (igen) och spelade utan någon som helst vilja (igen) och engagemang (igen) är helt oacceptabelt för spelare på den här nivån, för spelare som representerar Arsenal. För det ska vi ha klart för oss, de spelare som utgör vår trupp är så pass bra att de ska utan ett enda ord från Wenger, eller någon annan, kunna prestera bättre än de gjorde igår, eller för den delen så många andra gånger den här säsongen. Oavsett vem som står vid sidlinjen är våra spelare en enda stor besvikelse den här säsongen, och extra mycket så igår i vad som är en av de viktigaste matcherna för oss supportrar. De kan inte gömma sig bakom Wenger i det här, det finns en grundnivå som vi ska kunna kräva av spelare på den här nivån oavsett vad och den grundnivån har inte levererats den här säsongen.

Så till mannen som tog oss till en nivå som vi alla nu utgår ifrån är den nivån Arsenal alltid ska hålla och som efter det tagit oss tillbaka till den nivå som var vardagsmat innan han kom.
Ironiskt, eller hur?
Wenger måste gå. Det är så enkelt.
Vi kan – och ska – kräva en hel del av våra spelare men den här säsongen har de varit en förvirrad trupp och behöver någon som kan leda dom rätt igen, Wenger kan inte det. Han har det inte i sig. Han vet inte hur han ska ta oss ur det här för han kan helt enkelt inte. Den nivå han tog oss till är den nivå vi ska hålla för såna summor är det som nu rör sig i Arsenal nu för tiden. Den omsättningen vi har, den arenan vi har, de spelarna vi har, den supporterskaran vi har, allt det där och en hel del annat gör att kraven på klubben ska vara höga och levereras det inte så måste det bli konsekvenser. Det är precis så enkelt, det spelar ingen roll om man heter Arsene Wenger eller inte. Gårdagens match var ytterligare ett exempel på hur han inte kan leverera längre. Ett North London Derby och de spelare han väljer att ställa ut på planen kan inte ens få till något som helst spel på 90 minuter. Det är på honom. Att de inte verkar bry sig om hur viktig den här matchen är. Det är på honom. Att vi är totalt utspelade. Det är på honom. Att vi förlorade är på honom. Alla resultat under den här säsongen är på honom. Det räcker nu.

Problemet är att vi antagligen måste lära oss att stå ut med det här några säsonger till. Det är egentligen oförlåtligt att vi har en ägare och styrelse som är så obrydda om klubben att de inte bryr sig om resultat utan endast om intäkter. Wenger måste gå, så är det, men det är inte bara han som måste gå. Det finns en hel del till som delar ansvaret för den här situationen, kanske vår ägare mer än någon annan? Hur vi ska hantera de kommande åren med Wenger får vi ta en annan gång.

Avslutningsvis vill jag uttrycka min beundran för Tottenhamsupportrar, hur de har lyckats leva med det här i över 20 år förstår jag inte. Jag klarar knappt av en säsong. Det får inte blir fler. Och Chelsea får inte klanta till det här.