Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Stay or go - det är frågan för Lucas Perez.

Wenger: "Jag tycker synd om Lucas"

tis 9 maj 2017 kl 17:45

Lucas Perez är sugen på att återvända till Spanien om han inte får mer speltid i Arsenal. Nu säger Arsene Wenger att tycker synd om anfallaren.

Det blev en snackis igår - och det blev en till idag när Arsene Wenger höll presskonferens inför mötet med Southampton imorgon kväll. I spansk media gav Lucas Perez en intervju där han erkände att han funderar på sin framtid i Arsenal.
Anfallaren har fått ytterst lite speltid.
Och ändrar det sig inte är han beredd att lämna i sommar för att få ordning på det.
Spanjoren sade i intervjun att det alltid finns plats för honom i hans förra klubb Deportivo, men att andra klubbar också är aktuella.

Arsene Wenger sade på dagens PK att Lucas nu är frisk och spelklar - men också att han kan komma att lämna i sommar.
- Jag vill så klart att han stannar. Om jag är tränare vill jag att han stannar. Vi får sätta oss ner tillsammans och se om det finns en rimlig chans att få spela nästa säsong eller inte.

Om anfallaren frustration efter lite speltid säger Wenger:
- Det förstår jag. Han är en toppklasstriker, men jag kunde inte ge honom antalet matcher som han vill och förtjänar. Jag medger det. Jag är ledsen för honom när det gäller det, men vi har fler anfallare tillgängliga nu än vi hade innan när Giroud inte var spelklar i början av säsongen och vi inte visste när Welbeck skulle komma tillbaka. Till slut hade vi för många på de positionerna, men jag säger inget om hans kvalitet.