Medlemmar: 8778 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger verkar inte sugen på att jobba under en director of football.

Wenger: "Jag kan inte ändra mig nu"

ons 10 maj 2017 kl 02:18

Arsene Wenger sågade idén med en sportchef på presskonferensen. För de engelska tidningarna utvecklar fransmannen sitt resonemang. - En del tränare är bara intresserade av att träna laget, jag är inte sådan och jag kan inte ändra mig nu.

Det var svajat en del under dagen i Arsenallägret. På presskonferensen inför mötet med Southampton dissade Arsene Wenger att Arsenal ska skaffa en sportchef i sommar.
Det blev mer och mer tydligt att det finns en spricka i klubben om hur saker och ting ska struktureras och vad som ska göras.
Wenger sade först:
- Director of football, jag vet inte ens vad det betyder. Är det någon som står på vägen och visar spelarna till höger eller vänster? Jag förstår inte. Jag har aldrig förstått vad det innebär, director of football ...
Så det blir inget med det?
- Look, jag är inte beredd att snacka om det. Jag är tränare för Arsenal Football Club och så länge jag är tränare för Arsenal Football Club så kommer jag bestämma vad som händer på den sportsliga sidan. Så är det.

Som brukligt snackar fransmannen med tidningarna enskilt efter presskonferensen och därifrån rapporterar både Telegraph och Mirror Wengers resonemang kring ryktena att klubben ska anställa en sportchef.
- Förändringar kan gå åt båda håll. Det handlar om teamwork inne i klubben. En del tränare är bara intresserade av att träna laget och är nöjda med det. Jag är inte sådan och kan inte ändra på mig nu. Jag kan förändras genom att försöka, men blir det med personligheten? Jag har 40 års erfarenhet på hög, hög nivå. Jag tror jag har bra kunskap om spelet. Vill man skapa ett problem som jag inte ser. Jag är den jag är. Så är det.

Det är helt klart så att Wengers relation med Ivan Gazidis satts på prov efter detta. Gazidis har nyligen sagt att klubben behöver förändringar. Det känns också mer och mer givet att Wenger inte tänker finna sig i att klubben ska anställa någon som har det sportsliga ansvaret ovanför honom. Han verkar inte vara intresserad av att vara med på något sådant.