Medlemmar: 8700 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Vem vinner kampen, Gazidis eller Wenger?

Acceptera ändringar - om du vill vara kvar

ons 10 maj 2017 kl 02:46

ESPN skriver nu att Arsenal kräver att Arsene Wenger anpassar sig till de omstruktureringar som klubben vill göra - om han vill vara kvar som tränare för klubben. Maktkampen verkar rulla vidare.

Arsene Wenger har klart och tydligt sagt vad han tycker. Han är inte ett dugg intresserad av att jobba med en director of football ovan för sig i hierarkin nästa säsong.
Fransmannens kontrakt går ut efter säsongen.
Men det ska finnas ett nytt på bordet som parterna ska komma överens om.

ESPN skriver nu att klubben kommer att ställa krav på Wenger - om han ska vara kvar i klubben framöver. Sajten skriver att fransmannen får acceptera att det kommer att ske förändringar i strukturen nästa säsong. Annars kan han inte vara kvar.
Anledningen till att det dröjt med hur det blir har med detta att göra. Det verkar som att klubben vill göra Wengers makt mindre och det måste han gå med på om det ska bli två nya år.

Arsenals ordförande (Sir Chips Keswick) och VD (Ivan Gazidis) har inlett ett projekt med fokus på hur det ska se ut i klubben när Wenger inte längre är tränare. De ska sätta en helt ny struktur. Wenger ska ha meddelats att man vill skapa en helt ny scoutingstruktur som han själv inte är helt ansvarig för. Man vill också anställa en director of football som ska ta en del av fransmannens jobb, någon som ska göra det jobb som David Dein gjorde en gång i tiden.

Källor berättar för sajten att Wenger var redo att skriva på ett nytt tvåårskontrakt i januari, men efter det, när Arsenal fick stryk med 2 x 1-5 mot Bayern München och att man riskerar att missa nästa säsongs Champions League ska Gazidis och Keswick börjat fundera på hur man ska omstrukturera klubben.

Fortsättning följer ...