Medlemmar: 3660 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alexis Sanchez svarade för en prestation i världsklass när han gjorde 0-1 till Arsenal på St Mary's.

Alexis fintade bort alla - Arsenal vann

ons 10 maj 2017 kl 22:47

Arsenal sätter press på Liverpool och Manchester City i kampen om CL-platserna. Detta efter en tung seger på St Mary’s i Southampton.

Arsene Wenger gjorde bara en förändring i startelvan jämfört med segern mot Manchester United i söndags. Koscielny kunde inte komma till spel, medan Mustafi var tillbaka efter sitt skadeuppehåll.

Arsenal visade mest offensivt initiativ under den första halvtimmen, medan hemmalaget var bättre under kvarten före paus. Saints hade också de vassaste chanserna och Cech fick göra ett par kvalificerade räddningar för att hålla nollan intakt. Arsenal skapade inga jättechanser.

The Gunners drabbades också ett avbräck tio minuter före halvtid då Oxlade-Chamberlain, den senaste månadens vassaste spelare i klubben, tvingades kliva av med vad som såg ut som en lårskada. Vill det sig illa missar "Oxen" nu FA-cupfinalen som bara är drygt två veckor bort.

I den andra halvleken började Arsenals bäst, även om chanserna fortfarande var lätträknade. Det dröjde till 60:e minuten innan första målet kom. Özil stack in bollen till Alexis som vände bort varenda Southamptonspelare inom en radie av två kilometer och skapade sig ett öppet läge. Han placerade säkert in bollen bakom Forster. Ett briljant sätt att göra säsongens 20:e ligamål på.

Arsenal var fortsatt vasst efter ledningsmålet, och med lite mer beslutsamhet hade laget kunnat döda matchen tämligen omgående. Fokus i de avgörande ögonblicken var dock inte tillräckligt bra.

Wenger bytte in Giroud i 80:e minuten och fransmannen hade bara varit på planen i ett par minuter innan han gjorde 0-2 till bortalaget. Alexis stod för NHL-assisten när han slog en väl avvägd boll från straffområdesgränsen mot den bortre stolpen, där Ramsey känsligt nickade in den framför mål där Giroud i sin tur enkelt kunde trycka in bollen med pannan. Hans tionde ligamål för säsongen.

Det blev en tung seger på en arena där Arsenal har haft förtvivlat svårt att vinna i ligan de senaste säsongerna. Arsenals försvarsspel var riktigt bra och kvällens lagkapten Petr Cech visade på nytt att han fortfarande är en målvakt av toppklass. Framåt utmärkte sig särskilt Alexis, men även Ramsey börjar visa mer av de gamla takterna.

Dessutom bör vi ge en shoutout till domare Jonathan Moss som för första gången på tre försök den här säsongen lyckades med att inte ge Granit Xhaka ett rött kort.