Medlemmar: 7266 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger vann över sin gamla polare Puel.

Wenger om segern och Oxens skada

tor 11 maj 2017 kl 00:37

Southampton borta är ingen favorit för Arsenal. Men idag kom segern och hoppet om Champions League lever. - Jag är väldigt nöjd, säger Wenger.

Alexis Sanchez satte ettan. Olivier Giroud tvåan. Sedan var tre poäng klara.
Och Arsenals hopp om Champions League och topp fyra lever.
- Jag är väldigt nöjd, säger Wenger.
- Vi gjorde en väldigt solid match, från första till sista minut. Dynamiska, gick till anfall snabbt och välorganiserat. Det var en svår match, vi förväntade oss det, men vi kunde göra målen i andra. Vi gjorde det inte i första, men sedan skapade vi mer ytor. Jag kände att vi tog över i andra och hade fler chanser att göra mål.

Om Alexis Sanchez match och mål säger Wenger:
- Det är så han är. En spelare som aldrig ger upp, svår att stoppa, väldigt bra på små ytor och i boxen. När han väl har bollen i straffområdet är han farlig. Han gör alltid mål i matcherna, men han är alltid trögstartat och blir starkare och starkare.

Alex Oxlade-Chamberlain var kanske den spelare i första som var bäst. Han gjorde sin motståndare flera gånger och var ständigt ett hot på sin högerkant.
Sedan tvingades han kliva ut.
Matchklockan stod på 36.
- Det är en hamstringskada, men vi vet inte hur illa det är.
Kan han missa cupfinalen?
- Jag vet inte. Det ser inte ut så för han kunde gå ordentligt. Det var inte som han fick en kniv i benet. Jag såg själv inte händelsen som gjorde att han tvingades avbryta löpningen. Det såg mer ut som trötthet. Det är svårt att säga hur det är så här direkt efter matchen.

Vad tror du om chansen att bli topp fyra?
- Vi vet vad vi vill uppnå. Nu ska vi bara fokusera på nästa match, säger Wenger.

Det är Stoke borta det.
På lördag.