Medlemmar: 3660 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

En haltande Alexis avgjorde matchen på Britannia.

Haltande Alexis avgjorde för Arsenal

lör 13 maj 2017 kl 20:28

När Arsenal var illa ute i andra halvlek mot Stoke och Alexis ropade på byte såg det mörkt ut. Chilenaren stannade dock kvar på planen och avgjorde matchen med sitt 3-1-mål. Matchen på Britannia slutade 4-1 till Arsenal.

Wenger valde att ge Giroud chansen längst fram efter fransmannens lyckosamma inhopp mot Southampton. Han placerade dessutom Monreal på wingerpositionen istället för Gibbs och Coquelin på innermittfältet istället för Ramsey. Arsenal började matchen mycket starkt de första femton minuterna där man hade ett flertal avslut mot mål där Mustafi var närmast att spräcka nollan med en lobbnick som Butland i Stoke-målet precis tippade över ribban.

Dominansen kom sedan av sig något och Stoke kom mer och mer in i matchen. Arnautovic och Shaqiri var pigga på sina kanter och lyckades fixa fram några enstaka chanser till sig själva eller sina medspelare men de kom aldrig riktigt nära ett mål. Istället var det Arsenal som tog ledningen i slutet av första halvlek. Bellerin fick komma fram väldigt ensam på sin kant, när Stoke-backlinjen inte riktigt var i vakna, och hade sen bara en enkel passning i sidled för att friställa Giroud som kunde slå in 1-0 i öppet mål.

Arsenal fick också en drömöppning på den andra halvleken när Özil lämnade bollen till Alexis och sprang i djupled, fick tillbaka bollen efter en strålande passning från Alexis, och chippade in 2-0 ensam med Butland. Där och då kändes matchen avgjord men när Stoke-publiken får vittring kan trycket bli enormt på Britannia. Peter Crouch kom in och gav publiken hopp med sin regelvidriga reducering, då engelsmannen slog in bollen med handen.

Arsenal var då omskakat och en kvittering låg i luften. En haltande Alexis räddade dock ännu en gång The Gunners. Chilenaren hade vinkat på byte i åtminstone fem minuter när han samlade en sista kraftansträngning och skickade iväg en boll som touchade på Shawcross och smet in precis intill stolpen. Giroud utökade bara minuter senare ledningen till 4-1 och Arsenal hade räddat sig ur en situation som ett tag såg riktigt illa ut.

En stark insats av Arsenal som nu sätter sitt hopp till att West Ham ska ta poäng mot Liverpool för att chansen till Champions League fortfarande ska finnas för Gunners.