Medlemmar: 3660 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alexis tackar Özil för framspelningen till 1-0.

Långt ifrån fullsatt när Arsenal vann

tis 16 maj 2017 kl 22:53

Arsenal tog en bekväm seger inför ett nästintill halvtomt Emirates. Alexis Sanchez avgjorde med två mål i den andra halvleken.

Det mest anmärkningsvärda med inledningen av matchen var hur oerhört många tomma säten det var på Emirates. Att det var rekordlågt intresse för matchen var känt sedan länge, då den till och med hade gått till general sale när man inte ens behöver vara red member för att få köpa. Men att det skulle vara så här glest besatt på läktaren är en stor anledningen för Arsenalledningen att ännu en gång fundera på vad som har gått snett den här säsongen. Jag har varit på rundturer på Emirates där det har varit mer folk än ikväll …

Matchöppningen var väntad. Arsenal hade mest boll och hotade Sunderland i så gott som varje anfall. Ett mål kändes inte långt borta, och det blev också nätrassel relativt omgående. Alexis sköt ett skott som gick i mål via Giroud. Dessvärre touchade bollen Girouds arm och domaren dömde bort målet. Sådant är bara tillåtet för Crouch tydligen. (Och för Koscielny, när jag tänker efter.)

Arsenal fortsatte visserligen skapa chanser, men laget tappade initiativet något en bit in i halvleken. Sunderland stack faktiskt emellan med några vettiga chanser och Defoe tvingade Cech till en svettig räddning.

Öppningen på andra halvlek var tydligt frustrerande för Arsenalspelarna. Sunderlands presspel störde Arsenals anfallsspel och trots gott om tid kvar blev spelarna alltmer desperata ju längre halvleken led.

Till slut gav dock pressen utdelning. Özil fick tillbaka bollen på vänsterkanten efter en hörna och hittade Xhaka framför mål. Schweizaren visade fin känsla när han lyfte bollen över backlinjen till Özil som sprang i djupled och tysken kunde enkelt stöta bollen i sidled till Alexis som fick öppet mål. One nil to the Arsenal.

The Gunners fortsatte trumma på efter målet. Det kan ju bli tal om en målskillnadsaffär när kampen om fjärdeplatsen avgörs på söndag. Efter ytterligare farligheter gjorde Alexis kvällens andra och säsonges 23:e mål i ligan. Mustafi skickade in ett inlägg som Giroud, med dagens högsta spark nådde, och han fick in den framför mål. Där fanns chilenaren på rätt plats igen och kunde nicka in 2-0 i öppet mål.

Arsenal pressade på för ytterligare mål, men närmare än Mustafis nick i ribban kom The Gunners inte 3-0 i kväll. 2-0 var i underkant, särskilt med tanke på att Arsenal enligt statistiken skapade mer än 30 målchanser. Arsenal är nu tre poäng bakom Manchester City och en poäng bakom Liverpool inför sista omgången. Vi får hoppas på hjälp från Middlesbrough eller Watford om det ska bli en fjärdeplats för Arsenal den här säsongen.