Medlemmar: 7255 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Usmanov vill köpa loss Kroenkes aktier.

Usmanov lägger monsterbud på Kroenkes aktier

lör 20 maj 2017 kl 15:27

Striderna om inflytandet i Arsenal flyttar nu in i toppskiktet av klubben. Den Uzbekfödde ryske miljardären Alisher Usmanov har lagt ett bud på 1 miljard pund till Stan Kroenke för att ta över kontrollen av Arsenal.

Kroenke har visat väldigt lite intresse för budet, vilket innebär att budet i princip är nekat, men Usmanov väntar fortfarande på skriftlig berättelse, menar BBC. (http://www.bbc.com/sport/football/39981841)

Financial Times skriver att Usmanov la budet förra månaden, och att Kroenke ska formellt ge ett svar. Usmanov äger i dagsläget 30 % av klubben men är utanför alla former av beslutsfattande i klubben. Han sa tidigare i april att klubbens misslyckande i år ligger på Kroenke (https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-04-10/arsenal-investor-usmanov-says-wenger-should-help-pick-successor)

Forne storspelaren Ian Wright mottar nyheten om Usmanov med glädje och menar att något måste ske i klubben, oavsett om det är i styrelsen eller på tränarens position, för att klubben ska ta kliv framåt. (http://www.bbc.com/sport/football/39981954)