Medlemmar: 3660 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alexis sköt Arsenal till cupfinal. Kan han frälsa Gunners igen på lördag?

Alexis verkar spelklar - och erbjuds superlön

ons 24 maj 2017 kl 19:39

Chile presenterade honom Bayern München-spelare, men tyskarna är inte beredda att matcha det löneförslaget han ska ha fått från Arsenal. Skadan från Evertonmatchen verkar dessutom vara okej. Allt handlar om Alexis Sanchez.

Alexis Sanchez haltade av planen i söndags mot Everton och var efter matchen bandagerad på höger lår. Det kom rapporter om att det fanns risk att han också skulle kunna missa cupfinalen.
Men Alexis är ju Alexis.
Och idag tränade chilenaren för fullt.
Det verkar därmed som att anfallaren ska kunna lira på lördag mot Chelsea.

Något annat som senaste tiden diskuterats flitigt är hans framtid i klubben. Det nuvarande kontraktet går ut nästa sommar och klubbar som Manchester City, PSG och Bayern München är intresserade av att köpa loss honom i sommar.
Det har varit mest snack om Bayern.
Kanske för mycket i Chile. För när det chilenska förbundet skulle presenterat sin trupp till Confederations Cup så presenterades Alexis som Bayern München-spelare.
Men rapporterna från Tyskland (Bild) säger idag att Bayern gett upp hoppet om att signa Sanchez i sommar.
Anledningen ska ha vara Arsenal erbjudit honom ett nytt avtal med en veckolön på £330 000 - en summa som Bayern inte är beredda att matcha.

I England snackas det om att City är beredda att lasta upp £50 miljoner i sommar och ge Alexis en årslön på £10 miljoner. Det är Daily Mail som citerar en chilensk tidning där man påstår att Pep och City är säkra på att man lyckas locka till sig honom i sommar.

Arsene Wenger fick en del frågor om Alexis på dagens presskonferens.
Och ännu en gång poängterade han att det är klubben som sitter på leken hur det blir.
Även fast alla vet att Arsenal knappast kommer att låta anfallaren kliva in på sitt sista år på kontraktet och därmed kunna gå gratis nästa sommar.
- Vi har inga spelare vars kontrakt går ut så det kommer helt bli vårt beslut, säger Wenger.
- Därför, tror jag att vi, klubben, har ett stort jobb att göra i sommar för vi vill behålla spelare som Alexis för att sätta stopp för all spekulation om vad som kan hända. Alexis är inte i slutet av sitt kontrakt. Jag vill bara påminna om att hans kontrakt går ut 2018. Jag har lett den här klubben under år med väldigt små resurser när vi behövde sälja våra bästa spelare, alltid. Idag är vi en klubb i en mycket starkare position.