Medlemmar: 8781 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alex Oxlade-Chamberlain har inte bara hjälpt Xhaka på planen. Även utanför berättar schweizaren.

Xhaka: "Oxen har hjälpt mig mycket"

tis 13 jun 2017 kl 12:24

När Granit Xhaka summerar debutsäsongen i Arsenal finns både bra och dåliga saker. Schweizaren säger nu att Alex Oxlade-Chamberlain varit viktig för honom när han kom som ny till klubben.

Granit Xhaka köptes för runt £30 miljoner förra sommaren från Borussia Mönchengladbach. När han nu ser tillbaka på sin första säsong i norra London kan han räkna in en FA-cupseger.
Men också att han fick spela 46 matcher, att han gjorde fyra mål och drog på sig två röda kort.
- Jag skulle säga att det fanns både höjdpunkter och besvikelser med säsongen. Laget hade bra perioder och dåliga perioder, men vi avslutade säsongen med att spela bra. Synd bara att vi inte kunde ta oss in i topp fyra, även om vi avslutade på bästa sätt med att vinna en pokal, säger mittfältaren till Arsenal.com.

Schweizaren säger att han trivs bra i London och att han kommit bra in i laget.
- Jag känner mig verkligen bekväm här. Lite förvånad är jag hur snabbt jag anpassat mig. Det här är en toppklubb med toppspelare. Allt är väldigt välorganiserat runt klubben och London är en fantastisk stad med diverse möjligheter. Jag är verkligen glad att vara här.

Xhaka säger att hans flickvän varit till stor hjälp i den nya staden.
Men också lagkamraterna och främst Alex Oxlade-Chamberlain.
- Alex var den förste att kontakta mig. Han sade att det var kul att jag var här, gav mig sitt nummer och berättade att om det är något så är det bara att ringa. Det var viktigt för mig. För det kan vara lite trixigt när du kommer till en ny klubb. När jag kom till Mönchengladbach visste jag inte vem jag skulle vända mig till eller hur jag skulle få saker. Alex hjälpte mig verkligen med det. Sen har vi ju tyska spelare också, som Shkodran, Mesut och Per och med dem är det lättare att snacka med.