Medlemmar: 8708 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Lacazette är laddad för sitt nya äventyr i norra London.

"Jag kommer göra allt för att vinna titlar"

tor 6 jul 2017 kl 01:38

Alexandre Lacazette säger att han drömt om att spela för Arsenal. Nu vill de franske strikern vinna titlar med sin nya klubb.

Klockan 18.00 var väntan över. Då presenterade Arsenal Alexandre Lacazette. Anfallaren har skrivit på ett femårskontrakt och ansluter direkt från Lyon.
- Jag är, så klart, väldigt nöjd och stolt för Arsenal är en legendarisk klubb. Under hela min barndom, tack vare Thierry Henry och andra franska spelare, så har jag alltid drömt om att få spela för den här klubben och nu är den drömmen uppfylld, säger 26-åringen i sin första intervju efter övergången med Arsenal.com.

Rådgivaren till Lyons president Jean-Michel Aulas, Bernard Lacombe säger:
"Alex är för oss vad Zlatan var för PSG. Ge honom en medelmåttig passning och du får ett mål eller en assist tillbaka.
Den förre Lyonspelaren Sonny Anderson:
"Som han spelar är han nästan på samma nivå som Ronaldo och Messi. Men i Frankrike syns man inte lika mycket i media".

Klubbar som Manchester United, Dortmund och Liverpool var intresserade av Lacazette, men Arsene Wenger vann kampen. Övergångssumman lär landa på £52 miljoner inklusive add-ons.
Förra månaden ska Wenger ha övertygat anfallaren över en middag i Paris, där Arsenaltränaren berättade om hur han såg på honom, hur han ska spelas och varför han är perfekt för Gunners.

Själv vill den franske landslagsforwarden vill titlar med sin nya klubb.
- Jag vill ge 100 procent i varje match. Jag vill visa att jag är värd tröjan. Jag vill göra allt jag kan så att vi vinner titlar.

- Jag tycker om klubbar med historia och också det faktum att managern var här ett tag vittnar om att det är stabil klubb vilket jag gillar. I tillägg till det så är det några franska spelare här och det gör det lättare att anpassa sig. Som jag ser det så spelar Arsenal den bästa fotbollen i England. Jag ville verkligen komma hit.