Medlemmar: 8566 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gerard Houllier hyllar Arsenals värvning av Lyons Alexandre Lacazette.

Houllier: "Lacazette är som Ian Wright"

tor 6 jul 2017 kl 12:35

Gerard Houllier tycker att Arsenal har gjort en mycket bra affär i och med värvningen av Alexandre Lacazette. Han menar att anfallaren kommer lyckas som målskytt i Arsenal.

Gerard Houllier, den före detta franska förbundskaptenen och Liverpoolmanagern, uttalar sig om Arsenals nyförvärv Alexandre Lacazette i talkSPORT. Och det är idel positiva omdömen.
- Han påminner mer om Sanchez än om Giorud. Han är väldigt rörlig, kvick, bra på små ytor, teknisk och gör mål, säger Houllier.

Det har förkommit en del oroliga kommentarer efter värvningen om att Lacazette inte ska behålla sitt fina målsnitt från Ligue 1 i Premier League. Ingen risk, menar Houllier.
- Han vann skytteligan i Frankrike 2014-15, var ligans bästa spelare 2015 och har varit den bästa målskytten över de tre senaste säsongerna. Han gör mer än 25 mål varje säsong, och en sak han kommer bidra med till Arsenal är mål. Målskyttet är hans främsta styrka.

- Han har bra teknik, bra på att utnyttja de små ytorna och jobbar hårt. Han är bra såväl framåt som bakåt. Jag är inte förvånad över att Arsenal ville ha honom. Han kommer att passa bra i deras spel, med passningsspelet, upplägget och deras syn på fotboll. Han påminner om Ian Wright på det sättet att man inte lägger märke till honom, men sedan agerar han snabbt framför mål.

Lacazette uppges kosta Arsenal £52 miljoner, men Houllier anser att Arsenal har gjort en bra affär om man tittar med några andra övergångar som kan bli aktuella den här sommaren.
- Jämför med hur andra spelare värderas. Anthony Martial kostar €80 miljoner och Morata kan gå för €90 miljoner, och då har Morata inte gjort lika många mål som Lacazette.