Medlemmar: 7228 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Per Mertesacker stannar hos Arsenal efter spelarkarriären.

Mertesacker tar över Arsenals akademi

fre 7 jul 2017 kl 13:22

Arsenal släppte idag nyheten att Per Mertesacker kommer ta över som chef för Arsenals akademi efter kommande säsong.

Per Mertesacker kommer under säsongen 2017-18 göra sin sista säsong som spelare. Klubben berättar idag att Arsenalkaptenen kommer ta över Arsenals akademiverksamhet när säsongen är över. Per kommer under kommande säsong kombinera spelarrollen med att sätta sig in i akademiarbetet för att sedan ta över rollen nästa sommar.

- Per är är en exceptionell karaktär som är ett utmärkt exempel för unga spelare. Han har goda fotbollskunskaper och är engagerad i att hjälpa unga spelare uppfylla sin potential. Han kommer vara en inspiration för alla inom akademin, säger Arsene Wenger.

Per själv ser med spänning fram emot ett nytt kapitel i sin karriär.
- Jag är väldigt glad över att kunna stanna inom Arsenalfamiljen. Den här säsongen kommer jag ha fullt fokus på mitt uppdrag i laget och vill avsluta med en lyckad säsong på planen. Därefter ser jag fram emot en ny spännande utmaning att utveckla talanger för att bli bra nog att spela i A-laget, säger tysken.

Innan Per Mertesacker tar över kommer Luke Hobbs fortsätta sköta akademin, något han har gjort sedan Andries Jonker lämnade för Wolfsburg.