Medlemmar: 4732 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal Ladies, här firandes FA-cupvinsten på Wembley 2016, byter namn till Arsenal Women.

Arsenal Ladies blir Arsenal Women

lör 29 jul 2017 kl 10:44

Arsenals har i många år drivit på utvecklingen av fotbollen i England på damsidan, och som ytterligare ett steg i utvecklingen byter laget namn från Arsenal Ladies till Arsenal Women.

Under de snart 30 år som Arsenals damlag har existerat har laget vunnit hela 43 stora troféer, däribland Champions League och ett stort antal ligatitlar. Många menar att den utveckling som nu syns i England där fler och fler klubbar lägger allt större resurser på sina damlag till största del ska tillskrivas det jobb Arsenal har lagt ner på att främja damfotbollen - och nu meddelar klubben att man som nästa steg väljer att ändra damlagets officiella namn från Arsenal Ladies till Arsenal Women, och att man i så stor utsträckning som möjligt bara ska kalla laget Arsenal. Skälen till detta är att man vill öka gemenskapen inom Arsenal i stort och att ordet 'Ladies' inte känns passande.

Kommer det då inte att uppstå förvirring om även damlaget bara kallas Arsenal? Nej, i de fall där det kan ske så kommer namnet Arsenal Women att användas, men det är också enbart då det kommer att komma tillbruk. Så mycket det går ska laget alltså bara kallas Arsenal.

Lagkaptenen Alex Scott säger så här i ett uttalande på Arsenal.com:
"Det här är en av många positiva saker som sker inom Arsenal. Vi attraherar några av de bästa spelarna i världen till vårt lag och vi får träna i faciliteter av världsklass. I och med bytet av namnet går vi in i ett nytt kapitel i vår historia, ett kapitel där vi vill inspirera en ny generation av både män och kvinnor. Termen 'Women' markerar en skiljelinje mellan män och kvinnor utan att bära med sig så många stereotyper och förutfattade meningar och det ligger helt i linje med ett modernt sätt att se på jämställdhet."