Medlemmar: 8849 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenals huvudägare kritiserar skarpt för jaktkanalen som ett av hans bolag har startat i England.

Kritikstorm mot Kroenkes TV-kanal

tis 1 aug 2017 kl 16:26

Arsenals huvudägare Stan Kroenke har hamnat i rejält blåsväder i England. Alltfler kritiserar nu den TV-kanal om jakt som Kroenke äger.

Webb-TV-kanalen My Outdoors TV, som ägs av ett underbolag till Stan Kroenkes bolag Kroenke Sports & Entertainment, i vilken jägare filmas när de skjuter djur, däribland utrotningshotade arter som elefanter och lejon, lanserades i England på måndagen. Kanalen, som redan har funnits en tid i USA, och som därmed spiller över på Arsenalägaren har nu hamnat i en kritikerstorm.

Labourledaren och Arsenalsupportern Jeremy Corbyn tycker att Kroenke ska hålla sig till "riktig idrott".
- Det här är inte sport. Kroenke borde hålla sig till fotboll om han vill syssla med sport. Jag anser att blodsport är en motsättning och det borde inte få uppmärksamhet vare sig på tv eller någon annanstans. Som Arsenalfan känner jag mig äcklad över att Kroenke är inblandad i sådan brutal, oetisk och onödig verksamhet, säger Corbyn.

En talesperson för kanalen, Simon Barr, uttalade sig på måndagen:
- MOTV kommer att visa etisk och rättvis jakt och så länge den sker legalt kommer den att visas. Om man gillar att jaga elefanter så kommer det att finnas legal jakt, och den kommer att visas i den kontexten.

Arsenalfans har sedan nyheten kom protesterat alltmer intensivt i sociala medier och talespersoner för djurrättsorganisationer har skarpt kritiserat kanalens syfte.