Medlemmar: 4971 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Stan Kroenke tar tag i sin "jaktkanal".

Kroenke agerar efter kritikstormen

fre 4 aug 2017 kl 21:56

Stan Kroenke har gett order om att det kontroversiella materialet på kanalen MyOutdoorTV ska tas bort.

I veckan fick Stan Kroenke och hans bolag KSE utstå en veritabel storm av kritik efter att det blev känt att bolaget hade startat en TV-kanal som bland annat skulle visa jaktfilmer där utrotningshotade djur jagades. Men nu rapporterar The Independent att Kroenke har gett order om att det kritiserade materialet ska tas bort från kanalen som bland annat har beskrivits som "ett Netflix för jaktintresserade".

Så här säger MyOutdoorTV i ett uttalande:
"Outdoor Sportsman Group fokuserar på att tillgodose ett globalt intresse för utomhusaktiviteter. De senaste dagarna har stor uppmärksamhet ägnats åt en liten del av de program som finns på MyOutDoorTV-appen rörande material om jakt på vissa djur.
Många på båda sidor av debatten har gjort sina röster hörda, och även om det här materialet bara är tillgängligt som betalmaterial via vår app så har Stan Kroenke gett oss direktiv om att allt material relaterat till dessa djur ska tas bort av hänsyn till allmänhetens åsikter."

En stor orsak till att Kroenke har gett dessa direktiv anses vara de kraftiga reaktioner som Arsenal-supportrar gav uttryck för i form av brev och email till Arsenal, och det har även ryktats att sponsorer har krävt att Arsenal ska ta avstånd från ovan nämnda TV-kanal. Notabelt i sammanhanget är att MyOutdoorTV mycket noga påpekar att Arsenal inte har något med TV-kanalen att göra, så det är uppenbart att Kroenke har insett att här gäller det att göra allt som kan för att minimera den skada som redan är skedd.