Medlemmar: 8513 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alexis missar matchen - Per är tveksam.

Skadeläget: Alexis missar premiären

ons 9 aug 2017 kl 18:25

Det finns en del skavanker i Arsenaltruppen inför fredagskvällens ligapremiär. Det gör att Arsene Wenger inte vågar chansa alltför mycket.

Wenger uppger att Alexis Sanchez, som bara har varit i träning i en dryg vecka efter sommaruppehållet, ådrog sig en lättare sträckning i en magmuskel i söndags, och att han därför inte är aktuell för spel mot Leicester på fredag. Han väntas inte heller spela mot Stoke på lördag nästa vecka.

Dessutom är duon som missade Community Shield, Aaron Ramsey och Mesut Özil, tveksamma till spel mot Leicester. Lägg därtill Per Mertesacker, som tvingades bryta matchen mot Chelsea efter att Cahills armbåge slog upp ett rejält jack i pannan på tysken.
- Vi har flera osäkra kort bland spelarna som inte spelade mot Chelsea. Till exempel Ramsey, Özil, Mertesacker och även Koscielny som är avstängd, säger Arsene Wenger till Arsenal.com.

Wenger säger att han inte kommer chansa vilt med laguttagningen.
-Det finns spelare som exempelvis Mustafi som är på väg tillbaka, men som ännu inte har spelat. Jag kan inte gå in i matchen med för många spelare som inte är 100 % redo. Jag kan göra en, max två chansningar, men fokus ligger på de spelare som har gjort rimligt antal matchminuter under de senaste veckorna.

I övrigt saknas långtidsskadade Santi Cazorla liksom Gabriel och Jack Wilshere. Det är inte heller troligt att frysfackspelarna Gibbs, Debuchy, Jenkinson och Perez finns med i matchtruppen.