Medlemmar: 6126 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Lacazette ska göra målen som Arsenal haft svårt att göra innan, säger han.

Lacazette lovar viktiga Arsenalmål

sön 27 aug 2017 kl 14:39

Thierry Henry har mött Alexandre Lacazette. Där säger strikern: "Jag kommer att göra mål i viktiga skeden i matcherna som laget haft problem med tidigare säsonger".

Det är dags för Liverpool v Arsenal i eftermiddag. Gunners reser till Anfield. Inför matchen har Thierry Henry, för SKY, träffat Alexandre Lacazette.
Där pratar duon målskytte.
Henry: Du pratar om att göra mål - jag har gått igenom det för jag har spelat forward. Ibland fick jag spela till vänster. Och det är möjligt, men jag vill veta om du tror att det är möjligt, kan man spela bra utan att göra mål?
Lacazette: Helt klart.
Henry: Det finns anfallare som skulle säga: "Nej, jag måste göra mål. Att spela bra är inte min roll, jag måste göra mål, jag är här för att göra mål. Tycker du att anfallare ibland blir överbedömda för deras mål? Vi vet att när man är där ute gör man mål eller missar, men kan man spela bra och inte näta? Kan Alexandre Lacazette göra det?
Lacazette: Ja. Helt klart måste jag göra mål över en säsong för det är vad statistiken reflekterar över. Men det finns matcher när en anfallare kan vara användbar för laget för att skapa ytor och vara involverad i spelet utan att nödvändigtvis göra mål och ha spelat en vitkig roll för laget. Jag tycker inte att vi måste göra mål i varje match för att göra en bra match.

Henry: Är assist viktiga för dig?
Lacazette: Ja, det är de, men mindre viktiga än mål enligt mig. De är viktiga för en passning kan sätta upp en lagkamrat. En assist är när en lagkompis avslutar snarare än kommer nära och skottet går utanför eller ut i publiken. Förstår du hur jag menar?
Henry: Ja, jag är med på vad du menar med att en passning verkligen skapar ett mål. Nu ska jag fråga en annan sak. Hur tror du att du kan göra så att Arsenal blir bättre? Vad kommer du att ge för det här laget så att man kan vinna ligan?
Lacazette: Jag ska försöka göra massor med mål.
Henry: Försöka eller göra?
Lacazette: Nej, jag kommer att göra mål.
Henry: Jag föredrar det.
Lacazette: Jag kommer att göra mål i viktiga skeden i matcherna som laget haft problem med tidigare säsonger. Den här säsongen ska jag hjälpa laget att vinna, vinna matcher och troféer.

Arsenals franske nyförvärv hyllar även sin landsman och anfallskonkurrent Olivier Giroud.
- Helt ärligt blev jag förvånad hur Olivier välkomnade mig till klubben.
Situationen mellan de båda anfallare är lite olika beroende på var de spelar. I Arsenal är just nu Lacazette förstaval. I det franska landslaget väljs allt som oftast Giroud före.
Men de verkar komma bra överens i norra London.
- Jag var lite orolig för det är inte alltid lätt för en startspelare att kliva åt sidan. Han har varit väldigt ärlig och har hjälpt mig i klubben och i staden genom att ge mig råd. Vi kommer bra överens, så det är inget problem med det. Beslutet (vem som ska spela) är på managern, inte på mig. Jag tror att konkurrens är nyttigt och får han spela så önskar jag honom lycka till och hoppas att han ska göra en bra match och att vi vinner. Han säger alltid något bra till mig inför varje match.

Hela Henrys intervju med Lacazette finns här.