Medlemmar: 6030 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Två dygn kvar. Mycket kommer hända. Frågan är bara vad?

Två dygn kvar - vad händer i transferspurten?

tis 29 aug 2017 kl 23:06

Det har varit en snudd på galen dag med rykten runt Arsenal. Så fort en uppgift kommit ut dyker en annan upp. Vi har sammanfattat läget.

Det är två dygn kvar på sommarens transferfönster. Mängder av rykten florerar. Vi har sammanfattat det mesta av det bästa.

Alex Oxlade-Chamberlain

BBC rapporterade under dagen att "Oxen" är nära att skriva på för Chelsea i deal som är värd närmare £40 miljoner för Gunners. Mittfältaren ska få en lön på £220 000 i veckan.
Arsenal och Chelsea ska vara överens, men det verkar finnas frågetecken för vad spelaren själv vill.
För enligt Jim White på Sky ska Oxlade-Chamberlain vilja gå till Liverpool - och även David Ornstein på BBC säger att mittfältaren inte bestämt sig för vilken klubb han ska gå till.
BBC skriver dock att Liverpool inte lagt något bud på Ox.

Alexis Sanchez

Mycket snack om Alexis idag. Och mycket snack om att Manchester City vill värva honom. Det har varit olika bud. Rak affär, affär med spelare åt andra hållet och rykten om vem/vilka det är.
En del skriver att City tror sig kunna köpa Alexis rakt innan torsdag kväll.
Andra att Pep Guardiolo vill slänga med Raheem Sterling och lägga upp £20 miljoner.
Det finns också rapporter som säger att den enda spelare Arsenal vill ha i retur för att gå med på att sälja Alexis är Sergio Agüero.
Själv är chilenaren med landslaget och därifrån kommer rapporter om att han bett om att få lämna samlingen för att styra upp sin fotbollsframtid.
Arsene Wenger har hela sommaren sagt att Arsenal inte kommer att sälja Alexis trots att han bara har ett år kvar på sitt kontrakt. Återstår att se om Wengers ord eller Kroenkes plånbok har mest att säga till om.
BBC Skriver ni ikväll att City erbjudit Arsenal £50 miljoner för Alexis, Gunners står dock på sig och vill ha stora pengar plus spelare för att släppa honom.

Shkodran Mustafi

Sky i Italien skriver att Inter erbjudit Arsenal £4,6 miljoner för att låna in Shkodran Mustafi den här säsongen. Om tysken spelar mer än 50% av matcherna ska Inter vara skyldiga att köpa mittbacken för £23,6 miljoner.
Arsenal ska bara vara beredda att släppa Mustafi om man hittar en ersättare som kan köpas in.

Kieran Gibbs

Två klubbar ska varit intresserad - bara en är kvar. Watford har droppat av. Arsenal och Watford var överens om övergångssumman, men Gibbs kom inte överens om sitt personliga avtal med The Hornets.
Istället är det West Bromwich som är kvar i spelet.
Och där verkar det mesta vara klappat och klart. Klubbarna är överens. Runt £7 miljoner.
Återstår att se om WBA vill lasta upp de £60 000 i veckan som Gibbs inte verkar tumma på - en lön han haft i Arsenal.
Det har dock snackats om att Gibbs ska ha läkarundersöks idag.

Lucas Perez

Deportivo La Coruna vill ha tillbaka Perez. När man sålde honom förra sommaren fick man £17 miljoner. Nu ska Gunners vilja ha £14 miljoner för att skicka tillbaka anfallaren.
Oklart om spanjorerna kan hosta upp det.
Levante ska också vara sugna på att plocka Perez - det rapporterar Talksport.

Mathieu Debuchy

Skrämmande lågt intresse verkar det vara för högerbacken som Arsenal behöver få loss från lönekontot. Enligt Mirror ska Gunners erbjuit Brighton fransmannen, enligt Mirror, men det har inte hänt så mycket efter det.

Mesut Özil

Han sade själv att han skulle skriva nytt kontrakt med klubben när han kom tillbaka till England efter försäsongsturnén till Asien och Australien. Men det har inte hänt.
Vaga rykten finns att Dortmund vill värva Özil.
Oklart hur mycket sanning det ligger i det.

Theo Walcott

Ryktas vara på väg till Southampton som del i en övergång för Virgil van Dijk (se nedan). Men anfallarens lön sägs vara ett problem.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Jonny Evans

BBC har rapporterat att Arsenal är intresserade av den nordirländske mittbacken - dock ska ha själv hellre vilja gå till Manchester City, som också är intresserade.
City vill ha Evans som back-up.
Situationen blir dock mer komplicerad än så för WBA vill ha Eliaquim Mangala från City.
Han är också intressant för Inter. City släpper Mangala bara om de kan få Evans. Nu kan Inter välja Mustafi, men honom släpper bara Arsenal om de kan få in en ersättare, och ett av alternativen är Evans ...

Virgil van Dijk

Snacket säger att Arsenal vill ha in holländaren som ersättare för Shkodran Mustafi. Southampton ska vara intresserade av det om man kan få Theo Walcott i retur. Ett problem sägs vara Walcotts höga lön.
VVD vill lämna Soton och har varit i bråk med klubbens ledning hela sommaren.
Nu verkar det dock som att han inte vill lämna för Arsenal utan för Liverpool.

Julian Draxler

Trots att Draxler gick till PSG från Wolfsburg i januari kan tysken vara på väg bort och Arsenal ska ha intresse i att signa 23-åringen. Dock verkar Draxler vilja stanna i PSG.