Medlemmar: 4729 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

De stannar. Lemar i Monaco. Alexis i Arsenal. Hur kommer det påverka Arsenal?

Besviken Alexis kvar i Arsenal

fre 1 sep 2017 kl 12:28

Arsenal och Manchester City var överens - men Gunners kunde inte plocka in Thomas Lemar från Monaco. Därför är Alexis Sanchez kvar i klubben.

Det blev inget sent drama igår kväll. Luften gick ur transferballongen tidigt. Men före det så hände det grejer.
Manchester City lade sitt andra bud på Alexis Sanchez. £55 miljoner plus £5 miljoner i add-ons.
Arsenal tackade ja.
Och meddelade att man "bara" skulle köpa Thomas Lemar från Monaco - sen skulle allt vara klappat och klart.

Snacket gick att Monaco hade sagt ja till det bud som Gunners skickade iväg för den franske mittfältaren. Det skulle bli transferrekord för budet var på £92 miljoner.
Problemet var bara spelaren själv. Tidigare under sommaren var Lemar öppen för en flytt till norra London.
Nu sade han nej.
Så affären sprack.
Istället smällde han in två mål mot Holland (Frankrike vann med 4-0) mitt framför ögonen på Arsene Wenger som var expert i fransk tv.

Arsenal fick meddela Manchester City att affären var avblåst. De ljusblå var besvikna - å andra sidan har de haft hela sommaren på sig att värva Alexis, något som de inte gjort och istället köpt in andra spelare.
Så att nu i efterhand kalla honom för deras transfertarget nummer ett (som en del engelska tidningar uttrycker sig) känns bara löjligt.
Arsene Wenger har hela sommaren sagt att man ska behålla chilenaren även fast han bara har ett år kvar på sitt kontrakt. Nu vet vi att det också bara var snack - även fast det i slutändan blev så.
Arsenal var beredda att sälja Alexis när de inkommande pengarna var rätt.

Sanchez själv fick beskedet att han inte får flytta till City lagom till VM-kvalmötet med Paraguay. Chilensk media rapporterar att det var en moloken anfallaren som klev in på arenan. AS skriver att hans koncentration var överallt utom i duellen med Paraguay, att hans ansikte var kallt och att inte ens fansen ovationer kunde lyfta honom.
Chile fick stryk med 0-3.

Nu väntar ytterligare en kvalmatch för Chile. Den 5 september mot Boliva. Sedan reser Alexis tillbaka till London och fortsätter sin fotbollskarriär i Arsenal. En klubb han uppenbarligen väldigt gärna vill lämna.
Det är till en början en dålig kombination och det återstår att se vad gårdagens "misslyckande" kommer att få för konsekvenser för Alexis och hans prestationer.