Medlemmar: 8922 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

En lämnade, en kom inte och en blev kvar.

Wenger om Lemar, Alexis och Oxen

fre 8 sep 2017 kl 16:44

Alex Oxlade-Chamberlain såldes till Liverpool - men affär med Alexis Sanchez till City och Thomas Lemar till Arsenal sprack. Nu har Arsene Wenger kommenterat slutet av transferfönstret.

Det var en hel del transfersnack på gårdagens presskonferens där Arsene Wenger fick frågor om Alex Oxlade-Chamberlain blev "tapped up" innan han skrev på för Liverpool i en deal värd upp till £40 miljoner.
Arsene Wenger:
- I matcher, och före matcher, sitter du med spelare som inte ver hur framtiden ser ut. Ska de stanna eller ska de lämna? Är de halvt inne, eller halvt ute? Är de tapped up av folk under eftermiddagen som vill ha dem bort från klubben? Jag är inte naiv nog att tro att sånt här inte händer. Men på en matchdag? Jag tror inte det och jag hoppas inte det. Men det är inte oundvikligt, säger fransmannen om det att Oxen spelade mot Liverpool precis innan han blev sålt och gjorde en väldigt blek insats på Anfield.

Både Chelsea och Liverpool jagade Oxlade-Chamberlain som valde en flytt till Merseyside.
Wenger fick frågan om han tror att det var ett misstag av mittfältaren att välja att gå till Pool?
- Jag skulle inte kalla det misstag. Vi önskar honom lycka till och är tacksamma för det han gjort här. Till slut handlar det om beslut. Vi behövde sälja någon och jag tycker att vår finansiella situation är stark och vi har en trupp nog att konkurrera. Det tar inget ifrån Oxlade-Chamberlain som jag tycker är en väldigt bra spelare. Ibland öppnar det dörren fr andra spelare som Reiss Nelson och Joe Willock.

Berättade Ox för dig att han hade bestämt sig och skulle lämna?
- Jag kan inte komma ut och berätta om alla konversationer jag har med mina spelare i media. Det finns vissa hemligheter som måste respekteras mellan spelare och tränare.

När affären med Oxen var klar kom nästa. Efter två bud från Manchester City accepterade Arsenal att sälja Alexis Sanchez till Manchester City. Med ett förbehåll - man skulle säkra en ersättare för att gå med på affären.
Siktet ställdes mot södra Frankrike. Monaco. och Thomas Lemar.
Snacket sade att klubbarna var överens - övergångssumman sattes till £92 miljoner.
Men Lemar ville inte flytta till Arsenal.
Så allt sprack.
- Transferfönstret är stängt och det hände mycket för oss. Det är svårt för mig att prata om det nu för fokus just nu är på nästa match.

Så Alexis var nära att lämna, men allt berodde på om Lemar kunde köpas?
- Det var det jag läste överallt, ja. Det är svårt för mig att prata om nu för Lemar är i Monaco och fokuserad på Monaco. Alexis är här och behöver fokusera på att vara här. Sedan tror jag att man behöver hålla på vissa konfidentiella saker rörande förhandlingar. Transfermarknaden är en del av det, saker händer i sista sekunden som man ångrar. Därför tycker jag att det är viktigt att man ändrar reglerna så att fönstret stänger innan säsongen börjar (något PL-klubbarna har röstat ja till och som kommer att träda i kraft säsongen 18/19).

Så Lemar ville inte flytta till Arsenal?
- Det är inte sant. Han valde att stanna i Monaco, ja. Vi får respektera det. Han har tre år kvar på sitt kontrakt så det måste respekteras.