Medlemmar: 8813 st.

Danny Welbeck blev tvåmålsskytt mot Bournemouth.

Säker seger mot Bournemouth

lör 9 sep 2017 kl 18:27

Arsenal gjorde det som behövdes och vann med 3-0 mot Bournemouth. Det var precis vad vi behövde efter starten på säsongen.

Matchhändelser

6) Arsenal får en fin start när Sead Kolasinac skickar in ett bra inlägg som Danny Welbeck axlar in bollen bakom Asmir Begovic
15) Welbeck fälls utanför boxen efter bra Arsenalspel. Mesut Özil drar iväg en bra frispark som Begovic dock räddar.
18) Granit Xhaka med bra distansskott – dock utanför.
28) 2-0. Bra långboll från Özil som till slut hamnar hos Alexandre Lacazette som prickskjuter bollen bakom Begovic.
37) Bollen går sönder. Det blir dålig stämning på planen. Lacazette nära att göra 3-0 med en punkterad boll J
38) Bournemouthbyte: Ibe in, Fraser ut.
40) Kolasinac vill ha hands i boxen, men det blir bara hörna.
47) Laurent Koscielny är nere. Blir trampad på foten av Josh King.
48) Defoe mickar i stolpen.
50) 3-0. Arsenal bryter på mittplan – Aaron Ramsey lägger upp för Welbeck som prickar in sitt andra för dagen i det bortre hörnet.
56) Özil med högervolley precis utanför.
57) Ramsey bränner bra läge efter Özils passning.
60) Welbeck dribblar och chippar snyggt. Precis utanför.
67) Ramsey ut, Francis Coquelin in.
72) Coquelin får ett bra läge men skottet blockeras och det blir hörna
74) Alexis och Giroud in. Lacazette och Welbeck ut.
79) Alexis till Giroud – Begovic räddar.
81) Coquelin drar baksidan och måste kliva av. Arsenal får avsluta med tio man då man gjort sina tre byten.
88) Cech räddar nick till hörna.
93) Alexis med hyggligt skott. Hörna.

Tre tankar om matchen

Tekniska problem

När matcherna inte visas på ”tv” och när kopplingarna mellan telefoner och paddor inte funkar så man tränga ihop sig i soffan och glo på en liten skärm. Det är så vi får acceptera att det är 2017.
Tydligen.
Sen ska man sätta betyg och det är sannerligen inte lätt.
Men, men – trots att tv-utvecklingen tydligen bara går bakåt så är en seger alltid en seger.

Att studsa tillbaka

Med den starten så var det som Mesut Özil sade på Instagram före matchen – bara en seger räknas och det var precis så det blev. Det var stabilt och ganska bra. Tror att det var viktigt att Welbeck gjorde det där målet redan efter sex minuter. Det lossade på massor med saker och vi fick en mycket lättare resa till tre poäng.
Det var inte hela tiden bra, men så många steg i rätt riktning.

Bollen
Det är inte ofta det händer. Men bollen fick punka. Det var kul. Och oväntat.

33 Petr Cech 6
Gjorde det han skulle. Sattes inte på några större prov. Var stabil.

20. Shkodran Mustafi 6
Första starten för säsongen. Fick en enkel enkel resa under 90 minuter och gjorde en solid insats.

6. Laurent Koscielny 6
Gjorde det han skulle – en habil match.

18. Nacho Monreal 6
Märktes inte så mycket vilket är ett gott betyg. Precis som övriga backlinjen gjorde spanjoren det bra utan att sticka ut för att det inte krävdes.

24. Hector Bellerin 7
Tillbaka på hägersidan där han trivs. Gjorde en bra match med mycket löpningar.

29. Granit Xhaka 6
Hade några svaga passningar, men kom å andra sidan till en gäng avslutningslägen.

8. Aaron Ramsey 6
Assisterade Welbeck till 3-0-målet. Gjorde en helt okej match innan han blev utbytt i andra.

31 Sead Kolasinac 6
Visade varför vi köpt honom när han får spela på den position han ska. Stabil insats och assist till Welbecks första (!).

11. Mesut Özil 7
Många bra öppnande passningar. Hade även en del bra chanser själv som dock inte resulterade i några mål.

23. Danny Welbeck 8
Idag var Danny klinisk och gjorde det vi absolut behövde. Öppnade målskyttet efter sex minuter när han axlade in bollen. I andra placerade han in 3-0. Man of the match.

9. Alexandre Lacazette 7
Inte superaktiv, men en målskytt av rang. Magiskt avslut när han gör 2-0. Växer in i det mer och mer.

34. Francis Coquelin 4
Hann inte göra mycket på sina få minuter. Hade en bra chans. Tvingades kliva av skadad efter bara nio minuter och Arsenal fick avsluta med nio man.

12. Olivier Giroud 5
Arsenal bevakade när fransmannen kom in och det blev inte mycket gjort på de elva minuterna plus stopptid.