Medlemmar: 6225 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer han att engagera sig? Hur reagerar Alexis på buropen? Och varför blir han anklagad för att vara fet?

"Alexis har stor vilja och är spelsugen"

mån 11 sep 2017 kl 14:12

Alexis Sanchez fick göra ett kort inhopp utan att hinna med uträtta så mycket mot Bournemouth. Men trots det har det i engelsk media snackats massor om chilenaren under helgen.

Det blev ingen Manchester City-flytt för Alexis Sanchez. Anfallaren blev kvar i Arsenal.
Och i lördags mot Bournemouth var han tillbaka i spel och hoppade in i slutet av matchen.
Då buade delar av publiken på Emirates Stadium ut honom.
- Vi måste acceptera sån reaktion från publiken. Jag vet inte varför det var så. Det bästa sättet att få folk på din sida är att spela bra, säger Arsene Wenger.

Alexis kommer från en jobbig landslagssamling med Chile. I jakten på en biljett till Rysslands-VM blev det två raka förluster. Det var mycket snack om Alexis - att han sett besviken ut över att flytten till City inte blev av och dessutom så blev han kallad för "fet" av sin förre U20-coach Jose Soluntay.
Arsene Wenger fick igen rycka ut och försvara Alexis.
- Han är disciplinerad, seriös och hängiven. Han är fokuserad. Han sade till mig att han är fokuserad på Premier League och Europa League. Sedan hade Chile en dålig period, men han kom tillbaka full av vilja att spela.
- Han är inte fet. Hans fettprocent är under tio, det är inte att vara fet. Ni ni vet hur det är när man inte vinner, då hittar folk problemen för dig. Han var inte redo att starta tre matcher på en vecka och helt klart inte för Chile heller, säger Wenger.
Petr Cech har också uttalat sig om Alexis och att han blev kvar i klubben under sitt sista kontraktsår.
Tjecken är inte orolig för vad anfallaren kommer att prestera på planen.
- Han vill vinna. Han gör det ena och det andra, men jag tror att Alexis är en spelare som spelar med hjärtat och har stor passion. Det syntes på hans insats (mot Bournemouth). Han visste att han kom tillbaka sent och att managern valde att inte riskera honom så han placerade honom på bänken. Han kom in och vi kunde se att han kämpade när han spelade, säger Cech.