Medlemmar: 8705 st.

Hector Bellerin jublar efter sitt 3-1-mål.

Arsenal numret för stort för Köln

fre 15 sep 2017 kl 00:28

Efter en trevande första halvlek och underläget med 0-1 spände Arsenal musklerna. Då hade Köln inte mycket att sätta emot.

Matchhändelser - bra chanser, mål, kort, byten, annat intressant

10) Ospina rensar en långboll utanför straffområdet, dock rakt i gapet på Köln. Cordoba lyfter enkelt in 1-0.
15) Arsenals första målchans kommer på hörna. Monreal nickar men Horn plockar.
20) Ny nick från Arsenal. Giroud får iväg en ganska kraftfull nick, dock utan problem för Horn.
23) Walcott frispelas i straffområdet men störs vid skottögonblicket och får inte skottet på mål.
30) Ospina fäller Hector tufft i straffområdet. Ingen straff dock eftersom Höger var korrekt avvinkad för offside.
35) Kölnbyte: Hector tvingas kliva av efter smällen från Ospina, in med Jojic.
43) Domaren ramlar.
46) Holding ersätts av Kolasinac i halvtid. Ingen rolig kväll för engelsmannen.
48) Fina dribblingar av Alexis innan han lyfter bollen till Walcott, som felaktigt vinkas av för offside.
49) Walcott springer återigen i djupet och försöker spela in bollen, som studsar på en försvarare innan Kolasinac dunkar in 1-1 på volley.
64) Maitland-Niles väggar sig in i straffområdet och rundar så när även målvakten.
65) Kölnbyte: Zoller ut, Risse in.
67) Alexis springer på långboll, driver först in i straffområdet, sedan ut igen och placerar läckert in 2-1 vid bortre stolpen.
68) Iwobi går ut och ersätts av Jack Wilshere.
72) Kontring Köln och Cordoba tvingar Ospina att styra bollen till en resultatlös hörna.
76) Kölnbyte: Klünter ut, Osako in.
82) Snabbt anfall när Kolasinac sätter fart på vänsterkanten, inspelet går hela vägen till Walcott. Avslutet räddas men på returen vräker sig Bellerin fram och trycker in 3-1.
83) Walcott lämnar plats för Nelson.

Fyra tankar om matchen
Välkommen till Europaspelets gärdsgårdsserie
Det är tydligen det här vi har att leva med nu. För Kölnfansen var det här årets bortamatch, så det är inte konstigt att så många som 20000 tyskar tog sig till London. För Arsenals del var det bara ännu en match i Europa, men med ännu mindre spänning än i CL. Det som var en CL-final för ena laget var en match i lunken för det andra. Inte konstigt att bortafansen fullständigt invaderade Emirates någon timme före matchen så att kickoff blev uppskjuten en timme. För Arsenals del är det bara att vänja sig - vi är laget alla vill slå i den här turneringen. Vi är allas CL-final.

Arsenal numret för stort
Efter Ospinas bjudning lyckades Köln stå emot Arsenal en halvlek, men det blev tydligt ju längre matchen gick att hemmalaget var numret för stort. Det känns betryggande att Wenger kan vila så pass många spelare och ändå räkna hem en stabil trepoängare. Om detta är nivån i gruppen ska Arsenal inte ha några problem att vinna den - men det gäller att göra jobbet. Det är inte bara att åka till Vitryssland och hämta tre poäng i nästa runda.

Allas blickar på Alexis
Det var Alexis Sanchez första match från start efter den uteblivna transfern till Manchester City. Som vanligt satt nog många Arsenalfans och granskade varenda aktion för att sedan analysera i någon form av kremlologianda. Det var långt ifrån chilenarens bästa match i Arsenaltröjan och visst kunde man skönja tendenser av svagt fokus, särskilt i första halvlek när mer än varannan passning från honom gick fel. Men nog fanns där konturen av den Alexis vi känner. Viljan, passionen och kunnandet - 2-1-målet är däruppe tillsammans med några av hans snyggaste mål för klubben. Nog kommer Alexis vara en av lagets viktigaste spelare även den här säsongen.

Wilshere tillbaka i A-laget
Jag var nog inte den ende som blev varm i hjärtat när Wilshere byttes in. Han är lite som en familjemedlem - man kan störa sig på egenheter och ovanor, men i grund och botten hör man ihop. Wilshere hör ihop med Arsenal och jag hoppas att han tar sista chansen att äntligen förädla den där råtalangen vi vet finns längst in. Kan han bara hålla huvudet kallt och kroppen hel borde han ha möjlighet att åtminstone slå sig in i matchtruppen även i Premier League. Hjärnan säger dessvärre att han kommer får det tufft - samtidigt som hjärtat aldrig slutar hoppas.

Spelarbetyg
13. David Ospina 5

En riktigt gedigen tavla vid 0-1. Usel rensning i förstaläget. Bortsett från det aldrig hotad.

16. Rob Holding 3
Ännu en skakig och valpig insats präglad av enkla missar och huvudlösa offensiva räder. Rätt att byta ut honom i halvtid.

4. Per Mertesacker 6
Tajmingen och samspelet stämde dåligt inledningsvis men visade igen att man kommer långt med rutin.

18. Nacho Monreal 7
Stabil utan att glänsa. Fortsatt hög lägstanivå.

24. Hector Bellerin 7
Känns som sitt gamla, snabba jag igen när han får spela på rätt kant. Påpasslig vid 3-1-målet.

17. Alex Iwobi 6
Var delaktig offensivt, men ofta saknades kvaliteten för att på allvar hota Kölns defensiv.

35. Mohamed Elneny 6
Bidrog till att hålla tempot uppe och tog jobbet bakåt. Gjorde det vi kan kräva.

30. Ainsley Maitland-Niles 5
Kämpade och slet, utan att bli särskilt delaktig. Borde ha gjort mer av målchansen han fick.

14. Theo Walcott 5
Kom till ett antal fina lägen, utan att bli målskytt. Var är killerinstinkten?

7. Alexis Sanchez 6
Direkt svag i första halvlek. Överarbetade och slog usla passningar. Mycket bättre i andra, och svarade för ett klassmål. Borde ha gjort något mer mål.

12. Olivier Giroud 7
Ett ständigt hot på topp och skapade fina ytor åt medspelarna.

31. Sead Kolasinac 7
Påpasslig målskytt efter bara någon minut på planen. Tung att möta, och jag älskar att han spelar i vårt lag.