Medlemmar: 8904 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Stök utanför Emirates före matchen igår.

UEFA undersöker Arsenal och Köln

fre 15 sep 2017 kl 19:03

Såväl Arsenal som torsdagens gäster Köln kan drabbas av represalier till följd av händelserna före matchen. UEFA undersöker nu vad som gick snett.

Arsenals debutmatch i Europa League fick skjutas upp en timme sedan Kölnfans varit stökiga utanför Emirates Stadium. Såväl Arsenal och Köln ska nu utredas av UEFA. 

Kölns supportrar anklagas för att ha hamnat i bråk med polis och funktionärer, för användande av pyroteknik, för att ha kastat in objekt på planen och för skadegörelse. Arsenal anklagas för att en trappa i bortasektionen var blockerad.

Arsenal har svarat på UEFA:s utlåtande, där klubben anklagar svarta börsen-försäljare för att ha sålt biljetter på hemmasektionerna på Emirates och att det var en anledning till oroligheterna före matchen. Klubben skriver också att ingen som har blivit Red Member efter lottningen av Europa Leagues gruppspel har fått köpa biljett till den här matchen i syfte att tyska fans inte skulle köpa biljetter bland hemmasupportrarna.