Medlemmar: 8809 st.

Lacazette blev tvåmålsskytt ikväll.

Lacazette fixade seger mot WBA

mån 25 sep 2017 kl 23:15

Det var ingen imponerande insats men ändå en stabil seger mot West Bromwich Albion efter att Lacazette gjorde ett mål i varje halvlek och Cech hållt nollan, med viss hjälp av Monreal.

Matchhändelser:
5) Alexis skjuter en frispark strax utanför stolpen.
8) Rodriguez vill ha straff efter att ha fällts av Mustafi. Han kommer dock upp på benen och skjuter, via Cechs fingertoppar, i stolpen. Livermore skjuter returen utanför.
11) Elneny lyfter bollen till Bellerin som skarvar in till Ramsey, vars nick går strax över.
20) Alexis drar en frispark från precis utanför straffområdet i ribban och på returen nickar Lacazette in 1-0.
35) Gult kort för Evans efter att ha stämplat Lacazette. Den efterföljande frisparken från Alexis går strax utanför.
38) Monreal räddar på mållinjen! Krychowiak driver fram på ena kanten och hittar Rodriquez vid bortre stolpen. Rodriquez nick går förbi Cech men Monreal dyker upp och rensar på mållinjen.
43) Alexis snackar till sig ett gult kort.
45+1) Nära självmål av Bellerin. Gibbs slår ett inlägg från högerkanten som Bellerin så när styr in i eget mål men Cech håller bollen på rätt sida linjen.
49) Dawson drar på sig en varning efter att ha stoppat Alexis vid mittlinjen.
51) Bra läge för Lacazette. Kolasinac driver fram bollen och får in den till Elneny. Elneny vänder bort en motståndare och lämnar över till Lacazette men avslutet går via WBA-försvaret och ut till en resultatlös hörna.
53) Lacazette tunnlar Rodriguez.
56) Gult kort för Krychowiak efter att ha haft ner Elneny vid hörnflaggan.
63) WBA-byte. Morrison kommer in istället för Livermore.
64) WBA-byte igen. Robson-Kanu kliver ut och ersätts av Rondon.
66) Straff för Arsenal. Nyom struntar i bollen och trycker ner Ramsey vid kortlinjen. Lacazette sätter den till höger, hårt vid stolpen och ottagbart för Forster.
70) Lacazette får ett hyfsat läge för hattrick. Tar ner en lång och hög boll från Alexis, kommer förbi Forster men ur vinkel och får inte bollen på mål.
74) Sista WBA-bytet. Nyom lämnar planen och ger plats för Phillips.
82) Dubbelbyte Arsenal. Lacazette och Alexis byts ut, in kommer Giroud och Özil.
93) Maitland-Niles får några sekunders "speltid" när Ramsey kliver av.

Tre tankar om matchen:
Seger utan att överyga
Arsenal hade det mesta av bollinnehavet under den första halvleken men West Bromwich skapade flera vassa chanser. I den andra halvleken tröttnade WBA, speciellt efter 2-0-målet och Arsenal kunde ohotat spela av matchen, dock utan att övertyga särskilt mycket.

Alexis form
Det märks att Alexis fortfarande letar efter formen. Gång på gång kommer han ner djupt för att hämta boll. Många gånger kör han bara fast men ibland blir det bra (stundtals väldigt bra). Kanske är det ändå på rätt väg.

Straffsituationerna
WBA borde haft en straff redan efter åtta minuter efter en klumpig tackling av Mustafi. Som tur var blåste inte domare Madley den gången. Han blåste istället dryga timmen senare när Ramsey höll på att ta sig förbi Nyom vid kortlinjen. Nyom struntade i bollen och tryckte ner Ramsey, en korrekt dömd straff.

Spelarbetyg:
33. Petr Cech 7
Tredje nollan i rad. Svarade väl på de frågor som ställdes framför kassen.

6. Laurent Koscielny 6
Stabil som vanligt, men imponerade inte.

20. Shkodran Mustafi 6
Höll ihop backlinjen hyfsat, även om det inte kändes helt stabilt i första halvlek.

18. Nacho Monreal 7
Mållinjeräddningen i första halvlek höll högsta klass. Arsenals bästa försvarare under säsongsinledningen.

24. Hector Bellerin 6
Kom inte med i spelet i någon större utsträckning. Gjorde det han skulle bakåt.

35. Mohamed Elneny 7
Blandade och gav i vanlig ordning. Behöver höja lägstanivån för att ta nästa kliv i karriären.

29. Granit Xhaka 6
Samarbetet med Elneny och Ramsey lämnar en del att önska. Frågan kvarstår: Var har vi egentligen schweizaren?

31. Sead Kolasinac 7
Går inte att stoppa när han kommer med fart på kanten. Arsenal borde utnyttja honom mer.

8. Aaron Ramsey 6
Springer mycket utan att få någon större utdelning. Otajmad i löpningarna i straffrådet men kunde ha fått mer hjälp.

7. Alexis Sanchez 6
Fin frispark före 1-0. Visar fortfarande en hel del frustration, och slår bort många passningar. Men det går åt rätt håll.

9. Alexandre Lacazette 8
Om man betalar för kvalitet får man kvalitet. Snacka om att ha förmågan att vara på rätt ställe vid rätt tillfälle. Mycket säker straff.

Mesut Özil, Olivier Giroud och Ainsley Maitland-Niles spelade för kort tid för att betygsättas.