Medlemmar: 4971 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nästan 5,7 miljarder har Kroenke erbjudit Usmanov för hans aktieandel.

Kroenke erbjuder Usmanov £525 miljoner

tis 3 okt 2017 kl 21:14

Stan Kroenke vill bli ensam på ägartronen i Arsenal. Amerikanen har erbjudit Alisher Usmanov £525 miljoner för hans aktieandel i klubben.

Guardian rapporterar nu ikväll att Stan Kroenke lagt ett bud på nästan 5,7 miljarder för att köpa loss Alisher Usmanovs aktieandel. Som läget är nu äger Usmanov 30,4% av Arsenalaktierna, vilket gör honom till näst största ägare.
Kroenke äger 67%.
Usmanov har vid flera tillfällen, senast i maj förra året, försökt köpa ut Kroenke, men misslyckats.

Budet nu innebär att Kroenke erbjuder Usmanov £28 000 per aktie som ryssen äger. Om Usmanov väljer att sälja kan Kroenke lägga ett bud på resterande tre procent av aktierna, vilket innehavarna då enligt lag måste acceptera. Han kan då göra klubben till ett privat bolag och ta det bort från börsen.