Medlemmar: 8781 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Vi kan få byta Kalle Anka mot Arsenal v Liverpool på julafton i år.

Fotboll på julafton - det verkar så

tor 12 okt 2017 kl 14:35

Ryktena idag säger att Sky har bestämt sig. Arsenal v Liverpool kommer att spelas på julafton, trots fansens protester.

Premier League sköt upp offentliggörandet av spelschemat för december och januari med en vecka. Anledningen var de diskussioner som pågått där protesterna mot att lägga matcher på julafton varit starka.
Idag kom nya rykten i ämnet.
Och de säger att Arsenals hemmamöte med Liverpool trots ilskan från de fans som är på matcherna kommer att spelas på julafton.

Den initierade Arsenalsupportern John Williamson skriver på Twitter att hans källor meddelar att matchen kommer att starta 14.00 engelsk tid, alltså klockan 15.00 här i Sverige. The Sun hävdar att det är bestämt att kick off kommer att bli 13.30 (svensk tid).
En del i diskussionerna mellan fansen och PL har varit att om Sky ska sända matchen på julafton så vill man inte ha för sen kick off så att de som ska på matchen hinner hem till sina familjer för att fira jul.

Återstår nu att se om ryktena är sanna, men det känns helt klart som att Sky och Premier League igen kör över fansen för pengarna. Tv-kanalen har ett avtal och betalar dyra pengar för att visa fotboll på söndagar och i år är julafton på en söndag.
Arsene Wenger kommenterade det hela på dagens presskonferens:
- Jag vet att vi måste anpassa oss efter ett spelschema styrt av tv, men för egen del så måste jag säga att om det händer så vill jag inte att några matcher ska starta senare än klockan 14.00. Personligen skulle jag föredra att vara hemma kvällen före jul (i England firas jul på vår juldag, alltså den 25 december), men det kan fortfarande hända om vi spelar tidigt på dagen. Vad du inte vill offra är kvällen med familjen. Som helhet går vi mot ett samhälle där man inte tar hänsyn till religion längre när man fattar beslut. Men också att folk vill se på fotboll under julperioden.