Medlemmar: 3916 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Vi kan få byta Kalle Anka mot Arsenal v Liverpool på julafton i år.

Fotboll på julafton - det verkar så

tor 12 okt 2017 kl 14:35

Ryktena idag säger att Sky har bestämt sig. Arsenal v Liverpool kommer att spelas på julafton, trots fansens protester.

Premier League sköt upp offentliggörandet av spelschemat för december och januari med en vecka. Anledningen var de diskussioner som pågått där protesterna mot att lägga matcher på julafton varit starka.
Idag kom nya rykten i ämnet.
Och de säger att Arsenals hemmamöte med Liverpool trots ilskan från de fans som är på matcherna kommer att spelas på julafton.

Den initierade Arsenalsupportern John Williamson skriver på Twitter att hans källor meddelar att matchen kommer att starta 14.00 engelsk tid, alltså klockan 15.00 här i Sverige. The Sun hävdar att det är bestämt att kick off kommer att bli 13.30 (svensk tid).
En del i diskussionerna mellan fansen och PL har varit att om Sky ska sända matchen på julafton så vill man inte ha för sen kick off så att de som ska på matchen hinner hem till sina familjer för att fira jul.

Återstår nu att se om ryktena är sanna, men det känns helt klart som att Sky och Premier League igen kör över fansen för pengarna. Tv-kanalen har ett avtal och betalar dyra pengar för att visa fotboll på söndagar och i år är julafton på en söndag.
Arsene Wenger kommenterade det hela på dagens presskonferens:
- Jag vet att vi måste anpassa oss efter ett spelschema styrt av tv, men för egen del så måste jag säga att om det händer så vill jag inte att några matcher ska starta senare än klockan 14.00. Personligen skulle jag föredra att vara hemma kvällen före jul (i England firas jul på vår juldag, alltså den 25 december), men det kan fortfarande hända om vi spelar tidigt på dagen. Vad du inte vill offra är kvällen med familjen. Som helhet går vi mot ett samhälle där man inte tar hänsyn till religion längre när man fattar beslut. Men också att folk vill se på fotboll under julperioden.

Kommentarer

Bild för B-G

Gött!

Twitter @grvdga

Bild för Jepson

Nog för att jag gärna ser fotboll, men är det någon dag publiken ska bojkotta en match tror jag detta är den matchen. TV ska inte diktera så in åt h-vete att det blir så här. Det bästa vore tomma läktare och att alla är med sina familjer och inte ens har tv'n på. Det är matcher så det räcker under julen som det är. TV-bolagen kommer bara bli värre och värre om de ser att folk finner sig i det.

Bild för Jonas Pante

Håller med! Julafton är för barnen å såklart alla har inte barn men förstöra en familjehögtid?  Nä ser gärna på juldagen eller dagen men julafton är det Kalle som gäller å God mat. Hur fn tänker dom?

Gunners4Life

 

Bild för George Adams

Nu har FSA en jättechans. Hoppas folk ställer upp och att dom tar den!

Give us our Arsenal back. Kroenke Out!

Bild för Morgan Engström

Kommer då bli det enda sevärda på tv den dagen!

 

Bild för Jimmy Roslund

Så jävla typikst att man just denna jul ska till Brorsan och "fira" skiten. Kan ju glömma jag får se fotboll. Fan. Ytterligare en match man pyntar multum för som försvinner då.

Bild för Johan Pedersen

Jag har personligen verkligen inget emot att se fotboll på julafton. Tyvärr har nog resten av släkten det...

Bild för daddy dj

Att byta ut Karl Bertil mot en fotbollsmatch det finns inte på kartan men det är ju upp till  var och en. 

Bild för Johan Pedersen

Nu verkar det ju vara Kalle som får bytas ut mot fotboll och det har jag inget emot. Hade det däremot krockat med Tomten är far till alla barnen, då jävlar hade det blivit hus i helvete. :)

Bild för Byarum

Hoppas på en tidig match,,, sambon jobbar inom vården och måste jobba dag på julafton,,, då blir det ju i alla fall något plus. Detta är ju en väldigt egoistisk ståndpunkt, men,,,

Bosse