Medlemmar: 8862 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Szczesny verkar inte så nöjd med Arsenals målvaktstränare.

"Svårt att acceptera att min tid i Arsenal var över"

tis 17 okt 2017 kl 15:28

Han ville inte lämna klubben - men kände att det krävdes. Nu berättar Wojciech Szczesny om flytten till Juventus och varför han utvecklats som keeper i Italien.

Den polske landslagskeepern spenderade två säsongen i Roma på lån. I somras var det många fans som ville ha honom tillbaka till Arsenal.
Men så blev det inte.
Arsenal hade köpt in Petr Cech och då valde Wojciech Szczesny Juventus och en permanent flytt från Arsenal.
- Jag var hela tiden ärlig mot Roma. När jag gick dit var mitt enda mål att komma tillbaka till Arsenal och spela där igen. Så fort jag visste att det inte kunde hända hade jag möjligheten att gå till Juventus. Att acceptera att min tid i Arsenal var över var tufft för jag trodde aldrig att det skulle ske. Jag höll på dem som knatte och sedan fick jag spela för mina drömmars klubb. Men livet går vidare. Det här var rätt för mig och för de båda klubbarna. Men en del av mig tyckte att det svårt att förstå att det var över. Den andra sade bara att nu får vi det gjort, säger polacken i en lång intervju med Independent.

Arsenal fick runt 12 miljoner Euro. Szczesny kom till en klubb där Gianluigi Buffon är ohotad etta - men där han ser sin framtid när världens kanske bäste keeper lägger av efter säsongen.
- Jag trodde aldrig att jag skulle få chansen att spela med honom. Jag var 15 när jag såg honom vinna VM och det var overkligt när han plötsligt blev min lagkamrat. Det är som det var med Totti i Roma. De är spelare från en annan generation som jag beundrade som ung och som jag nu får träna med varje dag.
Och nu ska ha ta över efter Buffon.
- Det gör det bättre. Och vad som gör det ännu bättre är att jag fick jobba med honom nu för att ersätta honom är inte lätt. Du kan aldrig bli bättre än honom, så nu har jag ett år där jag får träna med honom och lära mig av honom.

Woj säger också att han tycker att han utvecklats mycket mer som keeper i Italien än han gjorde i England.
- Coacherna, generellt, är mycket mer taktiska i Italien. Det är så ligan fungerar. Oavsett om det var Spalletti i Roma eller Allegri här, så är det en helt annan förberedelse än vad det är i England. Du arbetar på lagets form för en viss match hela veckan. I Arsenal förberedda man sig bara fysiskt, men här kollar man på filmanalyser på specifika motståndare före matcherna och efter matcherna kollar man igen för att se vad som fungerade och vad som inte gjorde det.

- Jag har gillat att arbeta med bra coacher både i Arsenal, Roma och här, men målvaktsskolan i Italien är annorlunda. Den är mer teknisk och man är mer noga med detaljer. Det har verkligen gjort stor skillnad för mig för när jag startade i Arsenal som väldigt ung och när du börjar spela får du erfarenhet och det är så du växer. Men, ärligt, från ett tekniskt perspektiv så kan jag inte säga att jag utvecklades från det att jag blev förstemålvakt i Arsenal till det att jag lämna för Roma. Men efter 2,5 år i Italien så har jag utvecklats massor vilket är tack vare tränarna jag jobbat med.

Szczesny talar även om sina rökincidenter.
Dock förnekar han att han ska ha rökt i omklädningsrummet - som det ryktats att han gjort i både Arsenal och Roma.
- Jag blev aldrig upptäckt, säger han och skrattar.
- Jag erkänner när jag fick frågan om det var jag i London, men den sista var bullshit. Jag gjorde det i Arsenal, det räcker jag upp handen och erkänner, men aldrig i Roma.