Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer Özil joina Mourinho i Manchester?

"Vi får leva med de spekulationerna"

lör 21 okt 2017 kl 14:22

Mirror hävdar att Mesut Özil sagt till lagkamrater att han går till Manchester United. Arsene Wenger säger att klubben får leva med den sortens spekulationer.

John Cross på Mirror påstod häromdagen att Mesut Özil hade sagt till lagkamrater i Arsenal att han kommer att skriva på för Manchester United. Tyskens kontrakt med Arsenal går ut nästa sommar och mittfältaren är då fri att gå gratis.
Arsene Wenger sade härom veckan att det kan bli så att Gunners säljer sina bästa spelare i januari och inget nytt sker på kontraktsfronten.

Fransmannen kommenterade Özilryktena på Arsenal.com i samband med att han snackade inför söndagens möte med Everton.
- Vi får leva med den sortens rykten när spelare är nära slutet på sina kontrakt. Å andra sidan, att vara professionell är att ge 100 procent så länge du är på ett ställe. När det gäller det andra så har vi sagt många gånger att det är så situationen är. Media kan skriva imorgon att han ska förlänga sitt kontrakt här. Det blir exakt samma sak. Det kommer inte att förändra något. När du spelar nästa match, ge allt.

Påverkar sådana här rykten dina planer för söndag?
- Egentligen inte. Jag fokuserar på det som är best för laget i nästa match och har inga förutfattade meningar om att en spelare är 100 procent fokuserad eller inte. Det skulle vara orättvist från min sida. För du har ingen åsikt om det. När en spelare spelare för Arsenal Football Club hans engagemang kan inte kopplas ihop med längden på kontraktet. Det ska vara länkat med ansvar och ambitionen han har för att vinna fotbollsmatchen.

Özil har haft skadeproblem i början av säsongen, men även när han varit tillgänglig för spel har Wenger vid ett flertal tillfällen valt att starta med andra spelare.