Medlemmar: 8904 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Walcott spänner bågen och vill till VM i Ryssland.

Walcott drömmer om en VM-plats

sön 22 okt 2017 kl 12:59

Han har tappat sin landslagsplats och får inte spela Premier League med Arsenal. Ändå drömmer Theo Walcott om VM - och tror att han kan nå en plats i Englands trupp.

Den här säsongen har det bara blivit tre inhopp i Premier League för Theo Walcott som förra säsongen gjorde 19 mål för Arsenal.
Anfallaren har blivit petad ur för "förstalaget".
Och får nu mest nöja sig med att spela Europa League och i Ligacupen.
Men 28-åringen drömmer om att nå en engelsk VM-truppplats och få resa till Ryssland i sommar.
- Självklart. Det är därför jag behöver spela fotboll, men jag ska förtjäna att få spela också. Så när jag får chansen så gäller det att jag tar den. Det är den enda chansen jag har att ta mig in i den engelska truppen igen, säger han till Evening Standard.

Walcott var med i truppen redan 2006 när Sven-Göran Eriksson tog ut den då 16-årige Walcott. Det blev inget spel dock i Tyskland. Fyra år senare fick Theo ingen plats i Capellos trupp. 2014 var det Roy Hodgson som lämnade Walcott utanför.
Anfallarens senaste landskamp kom för snart ett år sedan, i november 2016.
Vägen tillbaka handlar om:
- Det handlar om hårt jobb. Om jag jobbar hårdare än alla andra ... jag vet mina kvaliteter och hur bra jag är. Jag har väldigt mycket erfarenhet så det finns ingen anledning varför jag inte kan bevisa att folk har fel och ta mig in i truppen. Det är en ung trupp och lite erfarenhet är alltid bra när du kommer in i turneringen. Men det är managern som tar ut laget. Jag behöver göra jobbet på planen, sedan får vi se var min fotboll tar mig.

Walcott säger så här om att förlora sin plats i Arsenals "förstalag":
- Jag ska inte ljuga, det har självklart varit svårt, jämfört med förra säsongen. Jag hade stor påverkan då och gjorde många mål. Men jag är fokuserad och jobbar så hårt jag kan. Men det är klart att jag villa vara i Premier League-laget.