Medlemmar: 3658 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Perra var nöjd med insatsen - och de offensiva spelarna, här Özil och Alexis.

"Enda svaret du kan ge är på planen"

sön 22 okt 2017 kl 17:44

Hårt kritiserade efter förra helgens 1-2-förlust i Watford visade Arsenal klass idag. - Det enda svaret du kan ge är på planen. Och det gjorde vi idag och sättet vi gjorde det på bortaplan var magnifikt, säger kapten Mertesacker.

Arsenal hade 1-0 men tappade till 1-2 på Vicarage Road förra helgen och laget fick skit från alla möjliga håll och kanter. Det var snack om cojones (från Troy Deeney) när säsongens tredje ligaförlust inkasserades.
Men i veckan vände Gunners på steken.
Först 1-0 i Belgrad.
Och idag 5-2 på Goodison Park.
- Vi startade riktigt bra, men så kom 0-1 och det var tufft. Men vi höll oss till matchplanen och jag tyckte att vi skapade massor med chanser, speciellt i första halvlek, men kunde inte sätta dit dem. Vi sade i paus att i andra måste vi sätta chanserna och det gjorde verkligen grabbarna på topp. Det var viktigt att vi hade Mesut idag, sättet han skapade chanser och målet var väldigt bra för oss, säger Per Mertesacker efter matchen.

Han och Mesut Özil snackade med Sky efter den fina insatsen där Arsenal sköt 30 skott - det mesta man mäktat med i Premier League-match sedan säsongen 2011/2012.
Det var också första gången den här säsongen som Wenger ställde upp med sina tre bästa offensiva spelare - Mesut Özil, Alexis Sanchez och Alexandre Lacazette.
- Under träning så visar vi alltid vår kvalitet tillsammans. Idag under matchen spelade vi bra ihop från början till slut. Vi hade lite otur framför målet, men i andra visade vi våra kvaliteter framför målet. Vi gjorde mål, jag, Alexis och Lacazette så vi är riktigt glada, säger Özil.
Som säger så här om matchen:
- Vi visste att det skulle bli tufft här, men vi visade karaktär, trodde på oss själva och vi är väldigt glada över segern.

Per Mertesacker om den offensiva trion:
- Man kunde känna från start att vi skapade chanser. Det har vi aldrig saknat, vi har bara saknat att sätta dit bollarna i alla dessa bortamatcherna. Även när vi låg under med 0-1 visade vi att vi höll ihop. Jag tycket att vi hade en bra gameplan. Vi visste att de var under press och det drog vi nytta av.

Var ni motiverade av frågorna som ställdes förra helgen att ni saknade karaktär?
- Vi pratar direkt med varandra på träningsanläggningen och analyserar läget. Vi behöver inga andra personer att döma vad vi behöver göra. Det enda svaret du kan ge är på planen. Och det gjorde vi idag och sättet vi gjorde det på bortaplan var magnifikt, säger Mertesacker.