Medlemmar: 3658 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gunners gjorde fem mål på Everton. Wenger var belåten.

Wenger hyllade offensiven

sön 22 okt 2017 kl 18:43

Wenger spelade Alexis, Özil och Lacazette från start. Då gjorde Gunners fem mål på Goodison Park. - När alla är med i full kraft och kvalitet, så gör det skillnad, säger fransmannen.

Arsene Wenger fick fira sin 68:e födelsedag på bästa sätt. Arsenal krossade Everton på bortaplan och vann med fina 5-2.
Men trots massor med chanser i början av matchen var det Liverpoollaget som tog ledningen i matchen.
- Vi borde ha haft 2- eller 3-0, men vi låg under med 0-1. Det var ett viktigt skede i matchen att vi inte fick panik och behöll vårt fokus på matchen. När vi sedan kvitterade kändes det som att det var bara vi resten av matchen. Jag var oroad för senaste tiden har vi straffats för varje misstag vi gjort på bortaplan. Men jag kände också att det var lång tid kvar och att vi kunde komma tillbaka innan paus, säger Wenger.
Och fortsätter:
- Vi spelade inte så dåligt mot Watford, men vi blev straffade för varje misstag vi gjorde och det var samma mot Stoke. Den riktigt dåliga matchen vi gjort till nu är den mot Liverpool. Som helhet har inte våra bortaprestationer belönats. Idag, när alla är med i full kraft och kvalitet, så gör det skillnad.

För första gången den här säsongen mönstrade fransmannen Alexis, Özil och Lacazette samtidigt.
Allihop gjorde mål.
Och Arsenal skapade mängder med chanser.
- Özil var superb. Spänstig, snabb och intelligent. Alltid till nytta för laget med sin kvalitet på sitt passningsspel och när han är på den nivån är han en exceptionell fotbollsspelare. Alexis var het. Han har kommit tillbaka från skada och jobbat hårt, det här Özil också. Båda var fysiskt vassa, väldigt rörliga och när du har deras individuella kvalitet, det gör dem farliga för vilken försvarare som helst.

Skulle du säga att det här var svar på tal rörande karaktär?
- Jag skulle säga det, ja. Speciellt när vi låg under med 0-1. Det var inte helt lätt. Sen var det inte lätt för Everton när vi ledde med 3-1, då blev det lätt för oss.
Men någon seger- och födelsedagsfest verkar det inte bli för Wenger - som fick frågan av Sky.
- Nej, vi spelar på tisdag. Vi åker hem ikväll och imorgon förbereder vi oss för matchen. Min ålder tillåter inga större firanden.