Medlemmar: 6223 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger tror hårt på Maitland-Niles.

"Vi har en generation som är väldigt starka"

tis 24 okt 2017 kl 14:36

Ligacupen betyder rotation. Wenger kommer spela de som får lite speltid och de unga lovande spelarna. - Vi har en generation 18-åringar som är väldigt starka, säger han.

Det är dags för Wilshere, Walcott och Giroud. Men också för den grupp unga spelare som vill slå sig in i Arsenals A-lag.
Gunners möter Norwich i Ligacupen ikväll.
- Jag fortsätter att rotera. Speciellt som båda lagen fungerar bra och stimulerar varandra. Det är svårt att göra skillnad på dem för tillfället. Att vinna borta som vi gjorde i Belgrad kräver speciell kvalitet och förhoppningsvis kan vi göra det igen mot Norwich, säger Arsene Wenger till Arsenal.com.

Flera av dem har redan fått värdefull speltid den här säsongen, dels i Europa League och i Ligacupen mot Doncaster.
Wenger har gett sex U23-spelaren chansen den här säsongen för första gången.
- Vi har inte haft den styrkan på ett tag. Vi har en generation 18-åringar som är väldigt starka. Ett av problemen just nu är att de här killarna får inte tillräckligt med chanser. Det är därför jag är sugen på att spela dem och gör det. Premier League är så krävande och det är därför du ser så få av dem spela. Men tittar du på vilka resultat ungdomslandslagen i England gör så är de bland de bästa i världen. Ansvaret på oss tränare är nu att ge dem chansen.
- Alla matcher är en utbildning. Du spelar inför 60 000 personer som inte tittar i ditt pass. De vill se bra passningar, bra rörelse och kvalitetsfotboll. Det måste du hantera.

När David Opsina är skadad kommer Matt Macey att få göra debut.
Wenger:
- Han är en kille som kom in lite senare än vad som är vanligt. Normalt kommer de vid 14, 15, 16-års ålder. Han kom hit när han var 19, 20. Han har mycket att lära. Han har fantastiska egenskaper, han är lång och dessutom snabb för en kille med den storleken. Han är smidig. Tekniskt har han jobbat väldigt hårt och han har en fantastisk mentalitet. Det sista steget nu är att ta chansen när han får den. Jag hoppas att han är avslappnad och stark nog nu för att hantera det.

Fransmannen pratade även om ett par yngre spelare som kan få värdefull speltid ikväll.
Så här säger Arsenalmanagern om:

Josh Dasilva:
- Bra kille. Stark med bra vänsterfot och fin teknik. Det är många positiva ingredienser, han behöver bara självförtroende nu. Han har gått framåt på träning den senaste månaden.

Ainsley Maitland-Niles:
- Den stora fördelen med Maitland-Niles, som också är en nackdel, är att han kan spela överallt. Ibland, som manager, använder du den tryggheten att spela honom där du behöver. Han kan spela på kanten utan problem för han är snabb och intelligent och jag tror att han behöver addera den extra kraften under 90 minuter. Men han är bekväm med bollen, snabb och kan vinna bollen också. Han kan även spela centralt på mittfältet, men jag måste säga att han är nära en plats i A-laget också. Hade jag varit ordinarie A-lagsspelare hade jag varit på tårna. Hans favoritposition är central mittfältare och det är där jag tror att han kommer att hamna.

Reiss Nelson:
- Han är i slutet av sin utbildning och han har karaktär, kan hantera press och är inte rädd för någon. För tillfället lär han sig det defensiva spelet. Det har inte varit hans styra och det är något som kommer göra honom ännu bättre.