Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Gazidis och Wenger fick sig sin dos av reaktioner på Arsenals AGM igår.

Gazidis och Wenger buades ut

fre 27 okt 2017 kl 13:20

Under torsdagen hölls Arsenals årsstämma, och tonläget var delvis högt. Ivan Gazidis och Wenger buades ut av vissa aktieägare. Arsenal.se har plockat ut de viktigaste citaten från mötet.

Torsdagens möte var intressant ur många synpunkter. Bland annat fanns det en längre frågestund med Sir Chips Keswick, Gazidis och Wenger. De frågades om ett antal ämnen, från klubbens tillstånd till supportar och media.

Här är några av citaten från kvällen:

Arsene Wenger:
Det är ett enormt privilegium att prata med er här ikväll. Jag ägnar 99 procent av mitt liv för att göra er lyckliga. En fotbollsklubb handlar om det förflutna, nutiden och framtiden. Jag kommer aldrig förråda de människor som skapar de värderingar Arsenal baseras på. Arsenal är en högt respekterad klubb, för att vi representerar något exceptionellt. Nu handlar det också om spelstil, att ha ett vinnande spel och vinna troféer. Det vet jag.

Ivan Gazidis:
Vi vill tävla i toppen av ligan, vinna troféer och lägga till fina minnen i klubbens historia. Vi har gjort betydande investeringar i oss själva, men det viktiga är att investera bra. Det handlar om att göra saker mer effektivt. För att vinna Premier League behöver vi bara göra saker bättre än våra konkurrenter varje år. Vår avsikt är att vinna Premier League.

Sir Chips Keswick:
Ivan gör ett fantastiskt jobb, han leder utvecklingen av denna klubb. Vi har tur att ha honom som VD, jag är tacksam för allt han gör.

Det fanns ett missnöje från publiken som visade sig flera gånger under kvällen, bland annat hånades och buades Wenger när han tog upp Aston Villas seger i Europacupen 1982, föregångaren till Champions League, som ett exempel på där ett lag slår ur underläge. Då ropade någon "de vann åtminstone en Champions League titel."

Ivan Gazidis lanserade ett aggressivt försvar av Arsenals ekonomiska politik, där han sa att klubben hade konsekvent överträffat sina rivaler under de senaste åren.

Gazidis attackerade också media för att vilseleda supportrar när det gäller transfers och för att i sin tur "skapa upprörda känslor" och "driva åsikter och berättelser" som skulle positionera supportar att gå emot klubben.

"Det finns många agendor på spel och många historier sprids under ett transferfönster - bara en bråkdel av dem är korrekta", sa Gazidis "I den miljön blir det mycket svårt att se tydligt genom allt oljud.
Lyckligtvis finns det ett mycket noggrant och objektivt sätt att bedöma hur bra och hur konsekvent klubbarna agerar i transfers över tiden."

Gazidis fick frågor om kontraktssituationer, främst som Alexis Sanchez och Mesut Özil hade. Båda har gått in i sista säsongen av sina kontrakt. Gazidis avslöjar att ett erbjudande på 60 miljoner pund kom från Manchester City gällande Sanchez i slutet av augusti. Det nekades då det inte fanns en ersättare som kunde tas in. Inga seriösa bud har kommit in gällande Özil.

Gazidis nämnde också beslutet att sälja Robin van Persie till Manchester United för 24 miljoner pund 2012, när anfallaren hade ett år kvar på sitt kontrakt.
"Vi fick veta då att det var ett ekonomiskt beslut. Gällande Sanchez och Özil, där kan det inte bli en finansiell diskussion. Vi valde att inte sälja dem för att kunna ge oss chansen att tävla om titlar denna säsong."

Och Stan Kroenke? Ja, han är fortsatt Silent Stan.