Medlemmar: 8806 st.

Dagens målskyttar, Kolasinac och Ramsey, firar 2-1-målet.

One-nil down - two-one up

lör 28 okt 2017 kl 18:34

En usel första halvlek följdes upp med en bra andra. Det räckte den här lördagen när Swansea besegrades med 2-1 i norra London.

Matchhändelser:
20) Arsenal har allt bollinnehav under de inledande tjugo minuterna men skapar inte några rejäla chanser.
22) Så vad händer? Swansea gör självklart 1-0. Koscielny lyckas inte få tag i bollen efter en duell, Clucas smiter bakom Bellerin och får bollen till vänster i straffområdet. Cech kommer ut men Clucas rullar in bollen i mål mellan benen på Arsenalmålvakten.
27) Kolasinac skjuter, men bollen går utanför. Han vill ha hörna, men får det inte.
41) Arsenals första riktigt bra chans kommer när Alexis får iväg ett vasst skott men Fabianski gör en bra räddning.
45) Nära 2-0 till Swansea när Mertesacker fumlar med bollen i straffområdet och Ayew snor åt sig den. Som tur var är Cech alert och styr ut till hörna.

Andra Halvlek
51) Kvitterat! Lacazette tar med sig bollen in i straffområdet och klackar in i röran framför mål. Bollen hamnar till slut hos Kolasinac som trycker till. Fabianski är på den men lyckas inte stoppa bollen från att gå i mål.
52) Swansea håller på att ta tillbaka ledningen direkt efter svagt försvarsspel av Arsenal. Bollen hamnar också i mål men flaggan är uppe för offside.
55) Alexis hittar Kosicelny i straffområdet men en välslagen frispark. Fransmannen behöver bara plocka fram huvudet och styra in 2-1 men får inte till någon vettig nick.
58) 2-1 kommer dock kort därefter. Xhaka slår en lång och hög boll till Kolasinac i bortre delen av straffområdet. Han plockar ner bollen och spelar in efter backen till Ramsey som enkelt sätter dit ledningsmålet på ett tillslag.
63) Nu spelar Arsenal bättre. Ett fint anfall avslutas med att Bellerin slår ett hårt inlägg som Lacazette missar med en hårsmån. Detsamma gäller stolpen, som fransmannen nästan flög in i. Kort efter får Lacazette en ny chans när han vänder sig och får till ett hyfsat skott.
66) Ramsey slår en genomskärare i straffområdet och Bellerin slänger sig fram med benet för att nå den. Han lyckas och får bollen mot mål men den tar i ribban och hamnar utanför planen.
70) Arsenals spel värmer publiken (som till stor del buade ut laget efter första halvlek) och det börjar bli lite tryck på läktarna.
76) Kolasinac klackar snyggt fram Alexis till ett hyfsat läge men inspelet från Alexis blir för dåligt.
78) Kolasinac har ont, haltar och tvingas till byte. In i hans ställe kommer Holding.
81) Tre byten till. I Arsenal kliver Lacazette av och ersätts av Giroud. Swansea plockar av Ayew och van der Hoorn och slänger in Narsingh och Dyer.
84) Swansea gör sitt sista byte. McBurnie kommer in istället för Carroll.
86) Fint anfall av Arsenal slutar med att Monreal spelar in bollen till Giroud, som dock inte får bollen på mål.
89) Giroud slår till med ett bra skott med vänstern från strax utanför straffområdet. Bollen går dock precis utanför den vänstra stolpen.

Tre tankar om matchen:
Har du hört den förut? Arsenal dominerar bollinnehavet, motståndarna kontrar in 0-1 i deras första anfall. Arsenal gjorde i princip inget annat än att rulla boll under den första halvleken men det hände inget i anfallsväg. Alexis kanonskott stack ut i slutet av en annars helt bedrövlig halvlek.

Små marginaler
När Per Mertesacker dräller och det är mycket nära att Ayew kan chippa in 0-2 med minuter kvar av första halvleken var vi riktigt illa ute. Hade Gunners verkligen klarat ett dubbelt så stort underläge i paus?

Wenger tro/övertro
Med den första halvleken i färskt minne - hade ni gnällt om Wenger gjort ett par byten i paus? Underläge med 0-1 mot Swansea som parkerat bussen, behöver man ha tre mittbackar då? In med Giroud för att få tyngd och ut med Mertesacker som var svag. Eller in med mer kreativitet i form av Wilshere?
Nej, icke.
Wenger jobbar inte så. Han tror på sitt manskap - på gott och ont. Idag betalade det sig bra för efter paus hade spelarna bra rörelsen och satte fart på bollen. Då var det närmare 3-1 än en kvittering.
Säker seger.

Spelarbetyg:
33. Petr Cech 6
Tveksamt ingripande vid målet. Hade inga problem i övrigt.

6. Laurent Koscielny 5
Svagt insats innan 0-1-målet. Spelade upp sig. Dock slarvig i passningsspelet.

4. Per Mertesacker 4
Ställde till det rejält i slutet av första halvleken. Bättre i den andra, när det “lugnade” ner sig.

18. Nacho Monreal 6
Mest stabil av försvarsspelarna.

24. Hector Bellerin 4
Missade helt Clucas vid målet. I övrigt rätt blek bortsett från stötningen i ribban i andra.

8. Aaron Ramsey 6
På rätt ställe vid segermålet och bra avslut. Höjde sig rejält efter paus.

29. Granit Xhaka 6
Slog några riktigt bra passningar. Bland annat en öppnande boll innan 2-1.

31. Sead Kolasinac 7
Väldigt bra en period i den andra halvleken. Vaken och bra avslutat vid 1-1-målet och fin framspelning till 2-1. Tvingades till byte på grund av skada.