Medlemmar: 8079 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Xhaka och Kolasinac kunde till sluta fixa segern mot Swansea.

Xhaka: "Tycker vi vann rättvist"

lör 28 okt 2017 kl 21:21

Första halvlek var stillastående och svag. Men sen blev det ordning på grejerna. - I andra spelade vi som vi kan och det var en väldigt viktig seger för oss, säger Granit Xhaka.

Arsenal hade ett stort bollinnehav i första - men hade förtvivlat svårt att skapa chanser. Passningsspelet var för dåligt, rörelsen svag och Gunners var ytterst nära att hämna i ett 0-2-underläge när Jordan Ayew snodde bollen i boxen, men Petr Cech räddade.
I andra vände de rödvita matchen och vann.
När Granit Xhaka summerar tillställningen säger han:
- Vi fick en väldigt svår start och kom inte in i matchen i första halvlek. I andra så ökade vi tempot. Där visade vi vår kvalitet och jag tycker att vi vann rättvist till slut.

- Vår manager sade i paus att vi behövde kämpa mer, att vi skulle vara mer aggressiva och spela snabbare. Vi ska ge Swansea cred, de låg lågt i första och försvarare sig väldigt bra. I andra spelade vi som vi kan och det var en väldigt viktig seger för oss.
- Många pratar om karaktären i vårt lag som inte är bra nog och att vi måste göra mer. Men vi visar alltid att vi kan komma tillbaka. Idag låg vi under med 0-1. Det gjorde vi förra vecka också. Men båda gångerna vände vi på det och det tycker jag är att visa bra karaktär.

Sead Kolasinac låg i högsta grad bakom segern. Wingbacken satte 1-1 själv och assisterade Aaron Ramsey vid 2-1.
Xhaka hyllar bosniern:
- Vi vet vilka kvaliteter "Seo" har i det offensiva spela, som i det defensiva. Hans mål och assist var viktigt för oss och vi hoppas att han fortsätter att prestera så, säger han.