Medlemmar: 6090 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger plockade ut en höftskadad Kolasinac och bytte in Rob Holding för att inte riskera något.

Först matchhjälte - sedan skadad

lör 28 okt 2017 kl 22:22

Han gjorde ett mål och en assist - sen klev Sead Kolasinac av skadad. Nu säger Wenger att man hoppas att han ska kunna spela mot Manchester City nästa helg.

Sead Kolasinac stor i händelsernas centrum på flera sätt i eftermiddags när Arsenal vände och vann med 2-1 mot Swansea. Den bosniske landslagsmannen gjorde 1-1 själv innan han assisterade Aaron Ramsey till 2-1.
Sen plockade Arsene Wenger av honom.
Den lår/höft-skada som wingbacken dragit med en tid gjorde sig påmind och Arsenalmanagern tog inga risker.
- Han har haft skadan innan och idag kom den tillbaka. Jag vet inte hur länge han kommer att bli borta. Vi hoppas kunna han honom spelklar till nästa söndag när vi möter Manchester City, säger Arsene Wenger.
- Han har haft skadan tidigare men vi har kunnat få honom att spelklar. Han ville spela vidare, men jag tyckte inte att det fanns någon anledning att riskera något.

Om Kolasinacs insats på planen säger Wenger:
- Han var väldigt avgörande idag, för han gjorde ett mål och en assist. Vi hade mer ytor på vänsterkanten. Vi såg det och ville dra nytta av det i andra halvlek för de blockerade Hector mycket med Clucas på högerkanten. Det var viktigt för oss att bygga upp på högerkanten och sedan snabbt byta till vänster för att skapa ytor för Kolasinac. Han gjorde det bra.
- Sedan han kom är jag övertygad om att han övertygat alla om att det är en bra värvning. När vi återigen fick se kvaliteten i hans insats idag så kan man se att det fortfarande går att göra bra affärer.

Kolasinac har gjort tre mål den här säsongen. Ett i Community Shield, ett i Europa League och idag det första i Premier League.