Medlemmar: 7580 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

En vanlig Alexissyn den här säsongen.

"Han jagar mål för tillfället"

mån 30 okt 2017 kl 13:56

Ett mål i ligan och ett i Europa League. Arsene Wenger säger att han förstår att Alexis Sanchez är frustrerad över målproduktionen.

Efter den struliga sommaren där Alexis var på väg till Manchester City - en affär som grusades i sista stund när Arsenal inte kunde köpa Thomas Lemar, den sena ankomsten efter Confederations Cup, skador och nu senast att Chile missat VM kan väl säga att lugnet har lagt sig anfallaren.
Alexis har spelat regelbundet senaste tiden.
Men målen har uteblivit.
Strikern har bara mäktat med två fullträffar den här säsongen - ett i Premier League och ett i Europa League.
- Han jagar mål för tillfället så han är lite frustrerad att han inte gör mål, som alla målskyttar, säger Wenger till Guardian.

Men trots att det bara blivit ett kosmetikamål (5-2-målet mot Everton) sedan Kölnmatchen i Europa League den 14 september är Wenger inte orolig.
- Han jobbar hårt och kommer att komma tillbaka snabbt. Jag är inte orolig. Du kan aldrig försöka för mycket. För tillfället är han väl markerad på planen dessutom, de sätter ofta två spelare på honom, men han skapar ändå chanser. När det kommer till målen så ska han inte oroa sig allt för mycket. Man säger alltid det till anfallare och de oroar sig ändå, men sett över längre perioder har han alltid gjort mål och det kommer komma tillbaka.

Efter veckans Europa League-möte med Röda Stjärnan ska Arsenal resa till Manchester.
För att möta City.
Klubben Alexis var nära att gå till i somras.
- Jag är inte bekymrad över det, säger Wenger.
- Jag är inte misstänksam när det kommer till insatser eller viljan att vinna hos fotbollsspelare. När du är fotbollsspelare har du ett socialt kontrakt med resten av spelarna och jag ifrågasätter aldrig det. Om du inte respekterar det så är det svårt att säga att du spelar fotboll.

Citys intresse för Alexis har inte svalnat efter sommaren - men Mirror skriver att de ljusblå inte kommer att försöka värva chilenaren i januari utan man kommer försöka locka till sig honom i sommar när hans kontrakt med Arsenal gått ut.

Arsene Wenger säger att söndagens möte på Etihad Stadium är en god möjlighet för Arsenal att visa vilken kvalitet man har.
City leder ligan och är än så länge obesegrat.