Medlemmar: 8904 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Lacazette gjorde två mål för Frankrike mot Tyskland.

Summering av landskamperna

ons 15 nov 2017 kl 13:09

Uppehållet är snart över och i helgen är det NLD. Men först ska vi sammanfatta hur det gått för Arsenalspelarna i sina landslag.

Det har spelats massor med landskamper och viktiga kvalmatcher den senaste veckan. Gunners har haft ett gäng spelare iväg på landslagsuppdrag och här kommer en sammanfattning hur det gått för dem:

Frankrike

Alexandre Lacazette, Olivier Giroud och Laurent Koscielny var med på den franska samlingen som innehöll två träningsmatcher. Först mot Wales i Paris. Där blev det fransk seger med 2-0 och Giroud gjorde ett av målen innan han skadade sig och reste hem till London igen. Han spelade tillsammans från start med Kos, men blev utbytt med dryga kvarten kvar mot Lacazette.
Sommarens nyförvärv från Lyon fick dock "sin" match igår när Tyskland och Frankrike spelade 2-2 i Köln. Arsenalanfallaren gjorde Les Blues båda mål innan han byttes ut i den 76:e minuten. Kos satt hela matchen på bänken.

Tyskland

Mesut Özil spelade 2x90 minuter när Tyskland träningslandskampade mot England och Tyskland. Mot Frankrike var mittfältaren delaktig i Timo Werners 1-1-kvittering. Shkodran Mustafis skada höll honom borta från spel med Die Mannschaft.

Nigeria

Alex Iwobi spelade från start i kvalet förra veckan när Nigeria kryssade mot Algeriet. Han blev sedan utbytt med nio minuter kvar att spela. Igår slog Nigeria Argentina med 4-2 i en träningsmatch i Krasnodar och där gjorde Iwobi två mål. Nigeria är sedan innan klart för VM.

Schweiz

Granit Xhaka spelade 2x90 minuter när Schweiz blev klart för VM. Man slog Nordirland i playoffen. Det blev rödvit seger, 1-0, i Belfast, och sedan 0-0 i Basel.

Egypten

Redan VM-klara Egypten avslutade kvalet med att spela 1-1 mot Ghana. Mohamed Elneny spelade hela matchen i söndags.

Wales

Aaron Ramsey spelade 90 minuter i Paris när Wales föll med 0-2 mot Frankrike i fredags, men han spelade inte i hemmamatchen mot Paraguay (1-1) igår.