Medlemmar: 7577 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger pratade om Cazorlas skada på dagens presskonferens.

"Det är den värsta skada jag sett"

tor 16 nov 2017 kl 14:57

Santi Cazorla berättade nyligen om sin skada som nästan gjorde så att han tvingades amputera sin fot. Nu säger Arsene Wenger att det är den värsta skada han någonsin sett.

För snart två veckor sedan gav Santi Cazorla en intervju med spanska Marca där han berättade om sin fruktansvärda skada. Mittfältaren har inte spelat med Arsenal sedan Ludogorets i Champions League förra hösten.
Men det som började med hälont slutade nästan med att Santi tvingades amputera sin fot.
Infektionen blev så svår att det krävdes åtta operationer. Han fick plocka hud från arm för att lappa ihop hälen och Cazorlas tatuering med dotterns namn sitter nu annan plats på kroppen.

Arsene Wenger pratade på dagens presskonferens om Santis skada.
- Det är den värsta skada jag sett. Ärligt, så är det så. Det startade med lite smärta i hälsenan, sedan har det bara blivit värre och värre. Jag vet hur mycket Santi Cazorla älskar att spela fotboll och vara ute på planen varje dag. Jag är verkligen ledsen för honom för det som hänt är otroligt.

Snacket under hösten när Cazorla fått "ordning" på foten är att en comeback i januari ska kunna vara möjlig.
Men risken finns så klart att karriären är över.
- Jag önskar att han är tillbaka i januari. Sist jag träffade honom var för någon månad sedan när han var här. Jag sade åt honom att förbereda sig så bra han bara kan, han har kompetent medicinsk personal runt sig, och försöka träna. Jag har inte pratat med honom nyligen, men jag hoppas att han kommer tillbaka. Jag lämnade honom utanför truppen och hoppades att han skulle kunna vara tillgänglig i januari. Det var mitt mål.
Det måste finnas en risk att han aldrig kommer att kunna spela igen?
- Låt oss inte prata om det. Men jag hoppas att du har fel.