Medlemmar: 8905 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Vinn, bara vinn tack!

"Den här matchen är väldigt viktig för oss"

lör 18 nov 2017 kl 02:25

Det är dags. North London Derby. - Man vill alltid slå sin motståndare, helst när det är ens granne, säger Arsene Wenger.

13.30 smäller det. Då är det dags för derbyt i norra London. Arsenal och Tottenham har mötts 193 gånger - Arsenal har 80 vinster, Spurs 62. 51 matcher har slutat med kryss.
Men de senaste säsongerna har det resultatmässigt varit fördel Tottenham.
Gunners har inte vunnit i ligan sedan mars 2014 när Tomas Rosicky pangade in en volley på White Hart Lane.
De tre senaste mötena i Premier League på Emirates Stadium har slutat 1-1.

Arsene Wenger pratade, så klart, en hel del om matchen och läget mellan lagen i norra London på presskonferensen i torsdags.
- Först och främst är det stolthet involverad. Man vill alltid slå sin motståndare, helst när det är ens granne. Det gäller att vi håller koll på nerverna, är fokuserade och har ett väldigt bra engagemang. Men även att vara klara och lugna nog att hantera matchen.
Är det här den match som du ser fram emot mest?
- Det är en av dem, ja. Den här matchen är väldigt viktig för oss och en match som vill vinna. Men också när man ser till tabellen för att ta in lite poäng. Vi har varit väldigt bra hemma och våra styrkor på hemmaplan kommer helt säkert att bli viktiga.

Fransmannen ville inte gärna snacka om maktskifte, då Spurs kom före Arsenal i ligan förra säsongen utan han slog det lite grann tillbaka och meddelade att Gunners varit etta i huvudstadens norra delar under alla andra år som han varit tränare för klubben.
Och han vill inte heller se sitt lag som underdogs nu.
- Nej, inte alls, Tottenham är ett bra lag. Men vi har kvalitet att vinna den här matchen och det är vad vi vill visa.
Är det en extra motivation att de kom före er i ligan förra säsongen och är före nu, när ni under så många år kom före dem?
- Nej, min motivation är att göra det så bra vi kan med den potential som vi har i laget. Målet är inte att jämföra sig med Tottenham.

Blev det överdrivet förra säsongen att de kom före i ligan med tanke på att ni vann FA-cupen?
- Ja, vi vann ju FA-cupen och fick ihop 75 poäng så som helhet var det ganska positivt, även om det var en besvikelse att inte komma topp fyra och få spela Champions League för första gången på 21 år.
Men var det överreaktion att Tottenham slutade före i ligan?
- Jag vet inte. Det är svårt för mig att avgöra.

Förr visste många fans att Arsenal skulle slå Tottenham, nu är så inte fallet längre. Vilket är ditt budskap till fansen?
- Att bara supporta laget och stå bakom oss i 90 minuter. Det är vad man vill ha från sina fans och jag är säker på att de kommer att göra det. Det kanske inte är lika avgörande i en sådan här match för då kommer det naturligt.